Van Sihanoukville naar Phnom Penh

Van Sihanoukville naar Phnom Penh

Cambodja biedt een grote variatie aan activiteiten en bezienswaardigheden. Sihanoukville maakt een ontwikkeling door als gokstad, maar toch zijn er leuke markten, eilanden en tempels in de omgeving te vinden. Als je vanuit hier door wil reizen naar de hoofdstad Phnom Penh, kun je gebruik maken van de minibus, de bus, de trein of het vliegtuig.

Zo reis je van Sihanoukville naar Phnom Penh:

1) Minibus

Sihanoukville – Phnom Penh is een populaire trip en er rijden dan ook veel busjes op deze route van 230 kilometer. Enkele van de vervoerders waaruit je kunt kiezen zijn Virak Buntham, Mekong Express en CTT Transports. Afhankelijk van de vervoerder die je kiest, kost een ticket €7 tot €11. De rit naar Phnom Penh duurt met de minibus gemiddeld vier uur.

Kaartje kopen: Reiskantoren in Sihanoukville bieden bustickets aan.


2) Bus

Bussen rijden minder frequent dan de minibussen, waardoor je keuzemogelijkheden beperkt zijn. Als je toch van meer comfort wil genieten, kun je op de dagelijkse bus van Giant Ibis stappen. De reistijd bedraagt zes uur en dertig minuten en je betaalt omgerekend €12 voor een ticket. De budgetoptie is Phnom Penh Sorya, waar je al voor €7 een zitplaats hebt.

Kaartje kopen: Bij een lokaal toeristenkantoor of via de website 12Go.Asia bestel je eenvoudig je bustickets.


3) Trein

Het treinnetwerk in Cambodja is niet efficiënt en de treinen naar Phnom Penh rijden op zeer beperkte tijden. Mocht je toevallig op zaterdag, zondag of maandag naar Phnom Penh gaan, dan kun je de trein nemen. De vertrektijden zijn: zaterdag om 7:00 uur, zondag om 7:00 en 16:00 uur en maandag om 7:00 uur. Een enkele reis kost slechts €7, waardoor de trein een van de goedkoopste vervoermiddelen op deze route is.

Kaartje kopen: Je kunt je treinkaartje reserveren op de website van de Cambodjaanse spoorwegen.


4) Vliegtuig

Je kunt ook het vliegtuig gebruiken voor je reis van Sihanoukville naar Phnom Penh, al is dit erg duur. Dagelijks vliegt JC Cambodia International om 11:15 uur rechtstreeks naar de hoofdstad, een vlucht die veertig minuten duurt. De ticketprijs begint bij €127, en wij raden dan ook aan het vliegtuig links te laten liggen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Cambodja pagina.


Meer over deze bestemmingen: