Van Sihanoukville naar Koh Rong

Van Sihanoukville naar Koh Rong

Koh Rong is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen van Cambodja. Dit prachtige eiland ligt net buiten de kust bij de toeristische badplaats Sihanoukville en heeft veel te bieden voor backpackers. Ook het nabijgelegen Koh Rong Samloen is geliefd. Sihanoukville heeft helaas haar beste tijd gehad. Er worden steeds meer hotels gebouwd, waar met name Chinese toeristen op afkomen. We raden aan om snel door te reizen. Als je toch in Sihanoukville wilt verblijven is het gebied rondom Otres Beach nog wel leuk. Je reist dus gemakkelijk door naar Koh Rong. Hieronder lees je hoe.

Zo reis je van Sihanoukville naar Koh Rong:

Boot

De enige optie om naar Koh Rong te reizen is met de boot. De toegenomen populariteit heeft nieuwe bootmaatschappijen aangetrokken. Vandaag de dag zijn er daardoor meerdere maatschappijen actief en vertrekken er vele boten per dag. Tot vijf uur in de middag vertrekt er bijna elk half uur wel een boot. We raden aan om voor de speedboten te kiezen. Deze brengen je in ongeveer veertig minuten op het eiland. Dit zijn moderne, veilige boten waar je comfortabel zit. Er zijn ook langzamere boten actief, maar deze zijn niet altijd van even goede kwaliteit.

Alle boten vertrekken vanaf de Serendipity Pier in Sihanoukville, nabij de populairste stranden van de badplaats.

Kaartje kopen: Je kunt bij de pier van Sihanoukville gemakkelijk een kaartje kopen. Als je alvast online een kaartje wilt reserveren kan dit via 12Go.Asia, maar hier zijn nog niet alle bootmaatschappijen op te vinden. Je koopt over het algemeen een open retourticket. Op Koh Rong zelf kun je dan aangeven wanneer je terug wilt naar Sihanoukville.


Meer over deze bestemmingen: