Van Sihanoukville naar Kampot

Van Sihanoukville naar Kampot

De zuidkust van Cambodja heeft meerdere leuke bestemmingen voor reizigers. Met name de eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem zijn geliefd. Sihanoukville was vroeger ook een hoogtepunt, maar is tegenwoordig niet zo leuk meer. Steeds meer backpackers reizen vanaf hier door naar het rustigere Kampot, een fijne bestemming. Je hebt een aantal opties om deze route af te leggen.

Zo reis je van Sihanoukville naar Kampot:

1) Bus

De makkelijkste optie is een rechtstreekse bus. Zowel CTT Transportation als Champa Mekong bieden deze bussen aan, die je ongeveer $5 per kaartje kosten. Er zijn reguliere bussen, maar ook luxere en snellere minibussen. Je doet twee tot tweeënhalf uur over de rit. Er gaan zes bussen per dag, met name in de ochtend.

Kaartje kopen: Bij het kantoor van de busmaatschappij of bij een lokaal reisbureau.


2) Trein

Als je op zaterdag, zondag of maandag de route wilt afleggen is de trein ook een optie. Je betaalt ongeveer hetzelfde en doet er nog wat langer over dan de bus. Dankzij het fraaie uitzicht en de leuke ervaring is de trein toch het overwegen waard. Als je een kaartje koopt krijg je een zitplek toegewezen, dus het kan zijn dat het uitverkocht is. Vooruit reserveren is daarom aan te raden.

Kaartje kopen: Op het treinstation of online via de website van de Cambodjaanse spoorwegen.


3) Taxi

Als je op een ander tijdstip wilt reizen of gewoon wat meer luxe wilt is de taxi ook een optie. Onderhandel ter plekke voor een goede prijs, maar reken op minstens $40. Als je met meerdere mensen reist kun je deze kosten natuurlijk delen.

Kaartje kopen: Vraag bij een reisbureau of bij een lokale taxi naar de prijs.


Meer over deze bestemmingen: