Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is met 4,5 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. Voorheen heette de stad Saigon. In 1976 worden Noord- en Zuid-Vietnam herenigd en veranderde de naam van de stad van Saigon naar Ho Chi Minh City. Veel Vietnamezen – en toeristen – noemen de stad overigens nog steeds Saigon. De 25 jaar voor deze hereniging was Saigon tijdens de Vietnamoorlog de standplaats van de Amerikaanse militairen. In deze tijd zijn er veel bars opgezet om te voorzien in de behoeften van de militairen. Nog altijd zijn er een groot aantal uitgaansgelegenheden in de stad te vinden. Ho Chi Minh City voelt sowieso veel meer westers aan dan andere bestemmingen in Vietnam, zeker in vergelijking met de hoofdstad Hanoi. De rijke Vietnamezen werken en wonen voornamelijk in Ho Chi Minh City. Het is ook de enige stad in Vietnam waar je veel wolkenkrabbers, luxe auto’s en een zakendistrict ziet. Hierdoor – en het uitgaansleven – voelt de sfeer hier totaal anders aan.

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Breng zeker een bezoek aan het Ho Chi Minh plein tijdens je bezoek aan de stad. Hier zie je een standbeeld van de man naar wie de stad is vernoemd. Het hoogtepunt binnen de stad is echter het oorlogsmuseum. Zeker voor de geïnteresseerde in de Vietnamese oorlog is dit een hele bijzonder ervaring. Niet alle informatie is even objectief – zoals wel vaker het geval is in Vietnam , maar dit museum is erg goed. Nog meer over de Vietnam oorlog leer je bij het onafhankelijkheid paleis. Als je genoeg hebt van de oorlog kan je een bezoek brengen aan de Bitexo toren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.


Ho Chi Minh City 2


WithLocals in Ho Chi Minh City

Een ontzettend leuke manier om Ho Chi Minh City te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Met locals uit Ho Chi Minh City ontdek je deze vibrerende stad. Dit zijn de populairste activiteiten:

Cu Chi Tunnels

De Cu Chi tunnels waren tijdens de Vietnamoorlog een knooppunt van de Vietcon (het Noord-Vietnamese leger). Ze gebruikten de tunnels als schuilplaats en als startpunt van hun aanvallen op de Amerikanen. Omdat de Amerikanen wegens de vele boobytraps en nep gangen nooit vat kregen op de tunnels, hebben de Vietcon deze tot aan het einde van de oorlog met succes kunnen gebruiken. Een paar ingangen van deze Cu Chi tunnels zijn verbreedt zodat de westerse toeristen er ook door heen passen. Dit gedeelte van de tunnels is inmiddels omgebouwd tot een museum. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe de Vietcon tijdens de oorlog in deze tunnels leefde. Niet geschikt voor mensen met claustrofobie. De Cu Chi tunnels zijn goed als dagtrip te bezoeken vanuit Ho Chi Minh City. In ons artikel over de Cu Chi tunnels vind je meer tips over deze must do in Vietnam.


Cu Chi Tunnels


Like a Local

Geen betere manier om een stad te verkennen dan aan de hand van de tips van locals. Wij interviewden Ho Chi Minh City local Neyda over haar favoriete spots in het voormalige Saigon.

Overnachten in Ho Chi Minh City

Er zijn genoeg leuke hostels en guesthouses te vinden in Ho Chi Minh City. District 1 staat bekend als de backpackers wijk. Probeer hier dus in de buurt te blijven. Naast leuke hostels vind je hier namelijk ook leuke bars en restaurants. Ook District 3 is een leuke wijk om in te overnachten. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Ho Chi Minh City

Onze hostel aanradersMekong Delta

Ho Chi Minh is een goed starpunt voor je reis naar de beroemde Mekong Delta. Hier kan je leuke boottochtjes maken door de natuur, floating markets bezoeken en andere activiteiten ondernemen. Je kan makkelijk een tour regelen in Ho Chi Minh City, of je pakt de bus en doet het op eigen houtje.

Reisgidsen Vietnam

Hoe kom ik er?

Het vliegveld van Ho Chi Minh City was zo'n 50 jaar geleden een van de grootste ter wereld en vandaag de dag wordt er nog steeds veel op gevlogen. Uiteraard zijn er goede verbindingen met alle steden in Vietnam, maar ook vanuit de rest van Azië en Europa vlieg je makkelijk naar Vietnam. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Vietnam.

Ho Chi Minh City is per trein bereikbaar vanuit heel Vietnam. Als je rechtstreeks uit Hanoi komt doe je er wel liefst 36 uur over, vanuit Da Nang is het ongeveer helft; 17 uur.

Vanuit de hele regio kan je de bus pakken naar Ho Chi Minh City. De bus uit Dalat doet er zeven uur over, vanuit Mui Ne is het ruim vier uur, de rit vanuit Nha Trang duurt negen uur en vanuit de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh doe je er een uur of zeven over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0