Stranden Vietnam

Stranden Vietnam

De kustlijn van Vietnam is meer dan 3.000 kilometer lang. Geen wonder dus dat er een enorme hoeveelheid aan stranden te vinden is. De stranden van Vietnam behoren wellicht niet tot de allermooiste van Azië, maar er zijn wel degelijk genoeg mooie stranden te vinden. De stranden liggen zowel in of nabij de populaire bestemmingen als in dorpen die nog niet veel bezocht worden. Voor elk type reiziger is er daarom wel een leuk strand te vinden. Op deze pagina vind je een overzicht van onze favoriete stranden van Vietnam.

Ong Lan Beach

Het eiland Phu Quoc behoort tot Vietnam, maar ligt dichter bij het vasteland van Cambodja dan van Vietnam. Waar de stranden op andere eilanden van Vietnam niet altijd even mooi zijn, zijn de eilanden in de Golf van Thailand – waar naast Phu Quoc ook onder meer het Cambodjaanse Koh Rong en het Thaise Koh Chang in liggen – bijzonder fraai. Op het leuke Phu Quoc zijn meerdere mooie stranden te vinden. Onze favoriet is Ong Lan Beach, een relatief rustig en fraai strand.

stranden vietnam


My Khe Beach

Da Nang ligt nabij het populaire Hoi An, maar wordt ondanks de grootte van de stad veel minder bezocht. Terwijl Da Nang wel over een van de mooiste stranden van Vietnam beschikt. Het is een enorm, lang strand dat grenst aan het hele centrum van de stad. Het is een fijne plek om een dagje rustig aan te doen. De leukste restaurants, bars en accommodaties zijn ook nabij dit strand gelegen.

leukste stranden vietnam


An Bang Beach

Hoi An staat bekend om haar historisch centrum. Je kunt hier meerdere bezienswaardigheden bekijken, genieten van de leuke sfeer en lekker eten. Een pluspunt aan Hoi An is dat het ook nog over een leuk strand beschikt. Net buiten het dorp ligt An Bang Beach, wat je onder meer per fiets of scooter kunt bereiken. Het is een leuk, redelijk breed strand waar je lekker een dagje kunt relaxen.

mooiste stranden vietnam


Bai Xep Beach

Quy Nhon is een vissersdorp gelegen tussen Hoi An en Nha Trang. De meeste toeristen slaan deze bestemming over. Backpackers die het leuk vinden om minder bezochte bestemmingen aan te doen tijdens een reis door Vietnam zijn eerder geneigd om Quy Nhon te bezoeken, iets waar veel backpackers ook voor kiezen. Een van de hoogtepunten van Quy Nhon is het fraaie Bai Xep Beach. Het is een rustig en mooi strand, waar je tijdens het relaxen ook de lokale vissers aan het werk kunt zien. Helaas is wel een gedeelte van het strand als privé strand aangeduid door een hotel.

top 10 stranden vietnam


Dam Trau Beach

Dam Trau Beach ligt op Con Dao, een van de leukste eilanden van Vietnam. Het is een breed en lang strand, gelegen in een baai. Deze baai geeft het strand een mooie vorm. Gecombineerd met het heldere water en de groene natuur maakt het strand een van de mooiste van Vietnam. Een bijkomend voordeel is dat het hier lekker rustig is.

dam trau beach


Nha Trang Beach

Nha Trang is niet onze favoriete bestemming van Vietnam, mede door de volop aanwezige Russen en de bijzonder sfeer die er hierdoor in de badplaats hangt. Dat gezegd hebbende beschikt Nha Trang wel degelijk over een heel mooi strand. Het strand is maar liefst 6 kilometer lang. Je kunt er goed relaxen, zwemmen en mensen kijken. Net ten noorden van Nha Trang ligt het tevens mooie Doc Let Beach.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Ho Coc Beach

Ho Chi Minh City ligt in het warmere zuiden van Vietnam, maar heeft geen mooie stranden in haar directe omgeving. Ho Coc Beach is nog relatief snel bereikbaar vanuit de stad en is een fraaie strand. Ho Coc is daardoor met name populair onder inwoners van Ho Chi Minh City. Als reiziger is het strand met name goed te bezoeken als je met de motor door Vietnam reist en op eigen houtje naar het strand kunt reizen.

ho coc beach


Ninh Chu Beach

Ninh Chu Beach ligt in Phan Rang. De meeste toeristen slaan dit stadje over, maar de backpackers die graag buiten de gebaande paden willen reizen weten Phan Rang steeds vaker te vinden. Je kunt hier de mooie, groene omgeving verkennen, of relaxen op het fraaie Ninh Chu Beach.


Lang Co beach

Dit strand ligt tussen Hué en Hoi An en is daarmee een leuke tussenstop als je met de scooter of motor tussen deze bestemmingen in Centraal-Vietnam reist. De fraaie vorm van het strand en de mooie omgeving maken dit een bijzonder fotogenieke strand.


Quan Lan

Er liggen verschillende kleine stranden in de Ha Long Bay, maar de mooiste stranden van deze regio zijn te vinden op het eiland Quan Lan. Witte stranden, een mooi uitzicht en de rust maken de stranden op het eiland zo leuk. Houd wel rekening met het weer, aangezien het in de noorden van Vietnam in de winter wat kouder kan zijn.


Lees meer over Vietnam