Phan Rang

Phan Rang

Zoek je graag de minder toeristische plekken op, en wil je zelf de omgeving op eigen houtje verkennen? Dan ben je in Phan Rang zeker aan het goede adres. Phan Rang – Tháp Chàm is een kustplaats gelegen tussen Mui Ne en Nha Trang in. Naast dat het een goede plek is om te kitesurfen, is het naast gelegen nationale park Núi Chúa ontzettend mooi. Huur een scooter en ga zelf op ontdekking.

Over Phan Rang

De stad Phan Rang zelf is wat ons betreft niet heel bijzonder, op wat leuke restaurantjes en streetfood kraampjes na is er verder in de stad zelf niet heel veel te doen. Maar de kustroute en de omgeving van het nationale park Núi Chúa is erg mooi. De kustroute van Phan Rang is vergelijkbaar met de Hai van Pass, en wat ons betreft misschien zelfs nog wel een stukje mooier.


Phan Rang


Phan Rang


Huur een scooter

De beste manier om Phan Rang en omgeving te verkennen is door een scooter te huren en zelf op pad te gaan. Als je vanaf de stad Phan Rang richting het noorden naar Vinh Hy rijdt en de DT702 blijft volgen kom je vanzelfsprekend door het national park Núi Chúa. Je zult tijdens deze route af en toe een afslag of klein bergweggetje in moeten gaan, en dan kom je op de mooiste plekjes terecht. Naast de vele verlaten strandjes met helder blauw zeewater en mooie uitkijkpunten zijn er een aantal bijzondere stops die je niet mag missen en die we graag willen delen. Als eerste stop raden we Dá Than Quyen aan, rijdt een stukje dit gebied in en doe de rest te voet. Tijdens het lopen door het gebied Dá Than Quyen kom je meerdere cactussen en diersoorten tegen, en met wat klimmen op de rotsen zul je een prachtig uitzicht over Turtle Beach hebben.

Als je verder rijdt en de afslag neemt bij Hang Rai kom je bij het Núi Chúa excursie center, ondanks dat we dit de minst bijzondere stop vinden, is het wel een kort bezoekje waard, je kunt hier namelijk de schildpadden van Turtle Beach in opvang zien. Na een kort bezoek aan het Núi Chúa excursie centre ga je weer terug naar de DT702 en blijf je deze volgen totdat je bij het vissersdorpje Vinh Hy komt. Neem hier de afslag naar rechts en loop door het gekleurde vissersdorpje waar je omringt wordt door vrolijke locals. Neem vervolgens de afslag links van de DT702 en ga via een houten brug naar een klein typisch Vietnamees dorpje midden in de jungle. Je zult hier heel vriendelijk ontvangen worden door alle bewoners. Deze stop is wat ons betreft erg indrukwekkend en neem dan ook de tijd om rustig het kleine jungle dorpje te verkennen.

Als je verder rijdt, ter hoogte van Bãi Bien Nuoc Gnot, kom je met goed zoeken een prachtige waterval tegen. Klim zover mogelijk als je kan, en het grootste voordeel: je bent er helemaal alleen.


Phan Rang


Vervoer in Phan Rang

Zoals eerder beschreven is het met name leuke om een scooter huren om de omgeving van Phan Rang te verkennen. Je kunt in de stad gemakkelijk een scooter huren. Een andere optie om je te verplaatsen is een (motor)taxi, die hier volop aanwezig zijn.

Overnachten in Phan Rang

Er komen nog bijna geen toeristen naar Phan Rang, maar toch zijn er veel accommodaties beschikbaar. Hostels ga je er niet vinden, maar wel veel goedkope hotels. Voor zo’n €6 heb je een mooie hotelkamer in de stad Phan Rang. Je zult je wel iets meer in het Vietnamees moeten kunnen redden, want ze spreken nog bijna geen Engels in deze stad. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Phan Rang is het beste met eigen motor of scooter te bereiken. Als je toch met het openbaar gaat kun je bussen vanuit Mui Ne, Dalat en Nha Trang nemen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.