Overnachten Vietnam

Overnachten Vietnam

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om goedkoop te overnachten in Vietnam. Door het hele land zijn guest houses, hostels en hotels te vinden. De prijzen per nacht liggen wat hoger dan in de buurlanden Cambodja en Laos, maar alsnog is het prima te betalen. Rond de nationale feestdag Tet zijn veel accommodaties volgeboekt en zul je wat moeite moeten doen om een goedkope overnachting te vinden, maar buiten deze dagen (eind januari tot begin februari) zul je overal met gemak wat kunnen vinden in Vietnam.

Guest houses en hostels

De guest houses, waar je meestal in het huis van een Vietnamees gezin verblijft, zijn de goedkoopste accommodaties. Meestal geldt hoe mooier de locatie, vaak hoe dichter bij het centrum of het strand, hoe meer je betaalt. Ook of je een eigen of gedeelde badkamer hebt is van grote invloed op de prijs. Als je een gedeelde badkamer betaal je over het algemeen maar enkele euro’s per nacht. Als je wel je eigen badkamer wilt betaal je een paar euro meer, tussen de €5 en €15 per nacht. Mocht je langer dan één nacht willen blijven dan kun je na wat onderhandelen vaak ook nog wat van deze prijs afhalen.

Het aanbod van hostels is uitstekend in Vietnam. In nagenoeg elke bestemming zijn er meerdere bijzonder leuke hostels te vinden. Deze beschikken over slaapzalen waar je voor enkele euro’s per nacht terechtkunt. Het grote voordeel hiervan is – naast de goedkope prijs – dat je hier heel gemakkelijk andere backpackers ontmoet. Als je alleen reist door Vietnam is dit dan ideaal. Door in slaapzalen in hostels te overnachten zul je nooit echt alleen zijn tijdens je reis.

Wanneer je kamer reserveren?

Tegenwoordig staan – zeker in Vietnam – de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in Vietnam bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.

Onze favoriete hostels

In onze Reisgids Vietnam lichten we per bestemming onze favoriete hostels in Vietnam uit. Dit e-book houden we up-to-date met het actuele hostel aanbod. Bovendien vermelden we per bestemming de gemiddelde prijs voor een overnachting voor de verschillende soorten accommodaties en beschrijven we wat de leukste buurten in de bestemming zijn om te overnachten.

Reisgids Vietnam