Cam Ranh

Cam Ranh

Cam Ranh is een kustplaats aan de oostkust van Vietnam en een aardige tussenstop als je van mooie stranden houdt. Cam Ranh ligt ruim veertig kilometer ten zuiden van de beruchte kustplaats Nha Trang, maar ontvangt veel minder bezoekers. Naast de stranden vind je in de omgeving van de kustplaats ook mooie natuur.

Bezienswaardigheden in Cam Ranh

Dankzij het lange droge seizoen (februari tot september) en de langgerekte stranden aan dit deel van de oostkust is Cam Ranh een goede bestemming voor zonaanbidders. De meeste mensen gaan naar Bai Dai Beach, een breed strand dat tussen Cam Ranh en Nha Trang ligt. Hoewel de strandverkopers hun weg naar Bai Dai hebben gevonden, is het hier toch een stuk rustiger dan op de stranden van Nha Trang. Bovendien is het uitzicht uitstekend; het fijne zandstrand, helblauwe water en bergen in de verte zorgen samen voor een mooi geheel. Je kunt hier rustig een dagdeel spenderen en zelfs leren surfen.

Het centrum van de kustplaats heeft niet erg veel te bieden, maar je kunt bijvoorbeeld wel een kijkje nemen in de Ốc Từ Vân Pagoda. Deze tempel is gebouwd met uitsluitend koraal en schelpen. Met name de binnenkant is al met al zijn fraaie schelpen spectaculair.


Cam Ranh


Hon Ba

Zo’n vijftig kilometer ten westen van de kustplaats ligt Hon Ba Nature Reserve, een bergachtig gebied met toppen van 1.600 meter en vele unieke planten en diersoorten. Je kunt in de stad een chauffeur regelen die je door het gebied rijdt, maar het is eigenlijk veel leuker om een scooter te huren en zelf de eeuwenoude bossen van Hon Ba te doorkruisen. Door de hoogte is het meestal vrij koel in dit natuurgebied, net als in het naburige Dalat. Hierdoor kun je ontsnappen aan de hitte waarmee Zuid-Vietnam meestal te maken heeft. Je kunt hier wandelingen maken, maar alleen al tijdens het rijden over de slingerende wegen krijg je prachtige uitzichten voorgeschoteld.

Núi Chúa National Park

Ook Núi Chúa National Park is de moeite van het bezoeken waard. Je vindt dit natuurgebied op 55 kilometer ten zuiden van Cam Ranh. Onderweg rijd je langs Vinh Hy Bay, een mooie baai met vissersbootjes, rotspartijen en bergen eromheen. Een hoogtepunt van Núi Chúa National Park – dat voornamelijk bestaat uit bossen – is Hang Rai, een groot stuk droogliggend, gefossiliseerd koraalrif dat mooie plaatjes oplevert.


Cam Ranh


Vervoer in Cam Ranh

Het gebied leent zicht uitstekend om per scooter te verkennen. Veel reizigers gaan per scooter naar Cam Ranh, maar je kunt ook ter plekke een scooter huren. Andere opties om je te ter plekke te verplaatsen zijn motortaxi’s en reguliere auto taxi’s.

Overnachten in Cam Ranh

De mogelijkheden om te overnachten zijn erg beperkt in Cam Ranh en je vindt hier al helemaal geen hostels. Er zijn privékamers te vinden vanaf €10 per nacht. Het aanbod in het naburige Nha Trang is beduidend groter en je vindt hier ook goedkope backpackershostels.

Hoe kom ik er?

Cam Ranh heeft een eigen luchthaven, waar binnenlandse vluchten uit onder meer Hanoi, Ho Chi Minh City en Da Nang landen. Internationaal gezien zijn er directe verbindingen met Seoul, Busan en Kuala Lumpur. Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in Vietnam.

Dankzij de lange spoorlijn van Ho Chi Minh City naar Hanoi kun je vanuit beide steden Cam Ranh bereiken. Ook vanuit plaatsen als Da Nang en Ninh Binh kun je de trein naar Cam Ranh nemen.

Vanuit Nha Trang kun je met de bus in ongeveer een uur naar Cam Ranh reizen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.