Open Bus Ticket Vietnam

Open Bus Ticket Vietnam

Vervoer binnen Vietnam is heel gemakkelijk. Je hebt niet veel keuze wat je route betreft – je reist van het noorden naar het zuiden of andersom – en de vervoersmogelijkheden zijn prima. Vanwege de goedkope prijzen heeft reizen met de bus onze voorkeur. De bussen zijn bovendien ook meer dan prima. Een buskaartje kan je bij elk reisbureau en de meeste accommodaties boeken. Een nog makkelijkere methode is gebruik van een open bus ticket voor Vietnam. Dit is bovendien ook goedkoper dan losse kaartjes kopen.

Hoe werkt een open bus ticket Vietnam

Als je een open bus ticket voor Vietnam aanschaft, koop je eigenlijk een soort strippenkaart. Je ticket is voor een aantal stops – meestal vijf stops, maar meer stops is ook mogelijk – geldig. Na aankoop heb je een maand om hiervan gebruik te maken. Verder zit je nergens aan vast. Je kunt zo lang op een bestemming blijven als je wilt. Als je naar de volgende bestemming wilt doen neem je contact op met het busbedrijf en reserveer je een plek op de bus. Dit moet je meestal wel een dag van te voren doen. Elke accommodatie kan je helpen met het contact opnemen, het concept is bij iedereen bekend.

Voorbeeld:
Je koopt het open bus ticket in Ho Chi Minh City en reserveert gelijk een plek voor de bus naar Mui Ne. Nu heb je dus 1 stop gemaakt. Na een paar dagen in Mui Ne laat je je hostel bellen naar het busbedrijf om een stoel te reserveren voor de bus naar Dalat.

Opstapplaatsen:

De populairste bestemmingen in Vietnam zijn allemaal bereikbaar met een open bus ticket. Zo worden deze bestemmingen aangeboden:

  • Hanoi
  • Hué
  • Hoi An
  • Nha Trang
  • Dalat
  • Mui Ne
  • Ho Chi Minh City
  • Ninh Binh (alleen bij sommige busbedrijven)

Als je bijvoorbeeld naar Sapa wilt reizen zal je daarvoor nog een apart bus ticket moeten kopen.


bus-vietnam

De slaapbussen in Vietnam zijn van goede kwaliteit. Bovendien heb je bijna altijd werkende Wifi!


Aanbieders

Er zijn dus meerdere bedrijven die dit concept aanbieden. Een van de bekendste is The Singh Tourist. Ze krijgen bovendien veel goede beoordelingen. Over Camel Tours hebben we voornamelijk slechte verhalen gehoord, vermijd deze partij dus. Je open bus ticket kan je bij de kantoren van de busbedrijven zelf kopen, bij elk reisbureau en de meeste accommodaties kunnen ook iets voor je regelen. Het alvast online aanschaffen is ook een optie.

Nadelen

Als je gebruik maakt van dit concept raak je wel iets van je flexibiliteit kwijt. Als je losse bus tickets koopt heb je namelijk meer opties wat betreft de bus tijden. Bovendien kan het ook voorkomen dat de bus op jou gewenste tijd of dag al vol zit, deze kans is met losse tickets veel kleiner.

De kosten

De prijs is onderhandelbaar, zeker als je het ticket niet direct bij het bedrijf zelf koopt. De prijs is afhankelijk van het aantal stops die je wilt maken. Voor een ticket met vijf stops – het populairste ticket – betaal je tussen de $30 en $40. Hiermee bespaar je tussen de tien en twintig procent op het los kopen van alle bus tickets.