Ninh Binh

Ninh Binh

Het wonderschone Ninh Binh is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad zelf is een typische plattelandsstad, waar niet heel veel te doen is, maar de prachtige omgeving maakt Ninh Binh echter tot één van de hoogtepunten van Vietnam! De stad Ninh Binh ligt een kleine honderd kilometer ten zuiden van Hanoi. Ondanks dat het een weinig spectaculaire stad is, is het een prima uitvalsbasis om de rest van de provincie te verkennen. Je kunt deze hoogtepunten als dagexcursie vanuit Hanoi boeken, maar het op eigen houtje verkennen heeft absoluut onze voorkeur.

Tam Coc

Hét hoogtepunt van Ninh Binh is in onze ogen Tam Coc. In onze ogen is het ook leuker om hier te verblijven, dan in de stad Ninh Binh. De regio Tam Coc is enigszins te vergelijken met Ha Long Bay, maar dan op het land en kleiner. Tam Coc bestaat namelijk – net zoals Ha Long Bay – uit gigantische karstbergen. Hier worden deze bergen echter niet omringt door zee, maar door mooie groene natuur. Hierdoor vinden sommige reizigers Tam Coc zelfs mooier dan het bekendere Ha Long Bay. De beste manier om al dit moois te zien is varen op een roeiboot over de Ngo Dong rivier. Zorg wel dat je er vroeg op de dag bent, in de middag zijn er namelijk wat meer toeristen en dat verpest het uitzicht een beetje.


Ninh Binh


Ninh Binh


Bezienswaardigheden in Ninh Binh

Ninh Binh bevat vele pagodes, grotten en citadellen. De grotten van Bich Dong zijn zeker een bezoekje waard. De weg naar de grotten toe, de schitterende toegangspoort en – wederom – de mooie natuur maken dit ook voor de niet-grottenliefhebbers een leuke trip. Maar wij zijn van mening dat de Bai Dinh Pagode indrukwekkender is. Zowel de enorme pagode zelf, als het mooie complex er omheen is erg mooi.

Als je tijd over hebt kun je Hoa Lu bezoeken. Dit was in de tiende eeuw korte tijd de hoofdstad van Vietnam. De citadel is de mooiste herinnering aan deze tijd. Er zijn een aantal tempels binnen de citadel die leuk zijn om te zien. Heel spectaculair is het echter niet, ga hier alleen heen als je de andere hoogtepunten al gezien hebt.

Trang An

In de wintermaanden is de boottocht van Tam Coc minder groen en daardoor minder mooi dan op de foto’s die je hier ziet. Een goed alternatief voor de Tam Coc boottocht is dan de Trang An boottocht. Dit is een leuke dagactiviteit waarbij je langs het karstgebergte en door verschillende grotten vaart. Houd er wel rekening mee dat er nog een paar honderd toeristen met je mee varen. Ook zou je iets verder kunnen lopen dan de bekende Trang An tocht, waarbij je vaak met een local voor een paar Vietnamese Dong een soortgelijke tocht kunt doen, maar dan net buiten het toeristische gebied. Een aanrader!


Ninh Binh


Geitenvlees

Je moet niet schrikken als je door de omgeving van Ninh Binh fietst en meerdere opgezette geiten aan de kant ziet staan. Deze worden namelijk verkocht. Een belangrijk product uit de omgeving is geitenvlees en daar zijn ze in Ninh Binh gek op. Mocht je het een keer willen proberen, in meerdere restaurants in Ninh Binh kun je het bestellen.

Mua Cave Viewpoint

Heb je zin in iets actiefs, dan kun je de Mua Cave beklimmen. Je moet wel een beetje conditie hebben voor deze 20 minuten klim omhoog, maar je krijgt er ook iets heel moois voor terug. De grot zelf is niet bijzonder, maar het uitzicht is adembenemend mooi. Kies er wel voor om niet op het heetste van de dag de grot te gaan beklimmen en neem een flesje water mee.


Ninh Binh


Ninh Binh


Vervoer in Ninh Binh

Het is heel leuk om de mooie omgeving zelf per fiets te verkennen. Laat de scooter een keer voor wat het is, en pak heerlijk de fiets, zo kun je overal rustig langs fietsen. Fiets langs het karstgebergte, langs de duizenden rijstvelden en stop in de vele dorpjes die je tegenkomt. Onderweg kun je overal stoppen om foto’s maken en heerlijk te genieten van de rustgevende omgeving. Als je toch liever de scooter pakt is dit uiteraard ook goed mogelijk. Je kunt hiervoor bij de meeste accommodaties terecht of anders bij een lokale scooter verhuurder. Binnen de stad Ninh Binh kun je de meeste afstanden wel lopend afleggen, maar de hoogtepunten liggen in haar omgeving.

Eten en drinken

Zowel in de stad Ninh Binh als in de dorpjes hier omheen zijn genoeg leuke restaurants gelegen. Je kunt met name goed Vietnamees eten, maar ook enkele internationale keukens zijn vertegenwoordigd. In de stad zijn ook enkele bars te vinden waar je een drankje kunt doen.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Ninh Binh:

Naam Eten Aanbod Prijs
Trung Tuyet Restaurant Terecht een heel populair, lokaal restaurant
Aroma Indian Restaurant Een heel goed Indiaas restaurant €€
Duc Nhat Lekker Vietnamees eten voor een goede prijs
Chookie’s Als je een keer zin hebt in westers eten €€

Ninh Binh


Overnachten in Ninh Binh

Echt veel hostels zijn er in Ninh Binh niet te vinden, maar daarnaast zijn er wel voldoende accommodaties beschikbaar. Voor een euro of tien heb je een goede kamer, inclusief alles wat je nodig hebt. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Ninh Binh vermeld. Probeer ook eens een homestay en verblijf bij een echt Vietnamees gezin op het platteland. Je krijgt dan een goede kamer met alle benodigde faciliteiten en vaak kun je op een van de avonden ook nog mee eten aan het familiediner, een leuke ervaring!

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Ninh Binh is het beste te bereiken per bus. Vanuit Hanoi is het een rit van tweeënhalf uur. Vanaf Cat Ba, een leuke uitvalsbasis voor Ha Long Bay, is het zes uur met de boot en bus. Vanuit het zuiden duurt de tocht vaak wat langer, de nachtbus is dan ook een goede optie. Zo ben je vanaf Hué minimaal tien uur onderweg.

Ons oordeel
8/10

Vooral voor de natuurliefhebbers is Ninh Binh een geweldige bestemming. Met name Tam Coc is een van de hoogtepunten van Vietnam.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.