Van Ninh Binh naar Phong Nha

Van Ninh Binh naar Phong Nha

De honderden kalksteengrotten van Phong Nha-Ke Bang raken door hun schoonheid en status als UNESCO Werelderfgoed steeds meer in trek. Als je in Ninh Binh niet genoeg hebt gekregen van de mooie natuur, kun je je reis voortzetten in Phong Nha dat ongeveer 400 kilometer zuidelijker ligt. Je kunt voor deze reis gebruik maken van een rechtstreekse bus.

Zo reis je van Ninh Binh naar Phong Nha:

1) Bus

Dagelijks vertrekken vanuit Ninh Binh 2 directe bussen naar het plaatsje Phong Nha, dat aan de rand van het natuurgebied ligt. De bussen van de vervoerders Queen Café Bus en The Long Travel vertrekken allebei om 20:30 uur en doen 7 uur en 30 minuten over de reis naar Phong Nha. Aan boord vind je wifi, airconditioning en lakens, waardoor de bus behoorlijk comfortabel is. De Queen Café Bus stopt bij het Phong Nha Backpackers Hostel en de The Long Travel bus bij het Thien Phu Hostel. Beide eindpunten liggen enkele kilometers bij de ingang van het nationaal park vandaan. Je betaalt ongeveer 14 euro voor een enkele reis.

Kaartje kopen: Je kunt je kaartje het beste regelen via je guesthouse in Ninh Binh of bij de vertrekpunten van de bussen.


2) Trein en bus

Als je een liefhebber bent van het reizen per trein, kun je deze route ook gedeeltelijk per trein afleggen. Om 11:20 uur kun je vanuit Ninh Binh de trein naar Dong Hoi nemen. Een zitplaats kost 14,50 euro en de tocht duurt ongeveer 8 uur. Er rijden dagelijks ook verschillende nachttreinen tussen Ninh Binh en Dong Hoi, en de prijzen voor een slaapplaats beginnen al bij 17 euro. Vanaf het treinstation van Dong Hoi kun je per lokale bus je weg vervolgen naar Phong Nha, dat slechts 40 kilometer verderop ligt. De bus doet een tot anderhalf uur over de reis en een kaartje kost 2 euro.

Kaartje kopen: De treintickets kun je het beste reserveren via de website van de Vietnamese spoorwegen of je accommodatie in Ninh Binh. Buskaartjes koop je in Dong Hoi bij de bushalte zelf.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal