Da Nang

Da Nang

Da Nang is een van de grootste steden van Vietnam en vrij centraal in het land gelegen, tussen Hué en Hoi An in. Doordat Da Nang aan de kust is gelegen, gaan veel reizigers naar de plaats om even aan het strand te relaxen. Ook wordt de bekende Hai Van Pass door veel backpackers aangedaan, waarbij je de stad passeert. Da Nang is niet een stad waar je specifiek naartoe wilt gaan of een lange tijd in blijft. Er zijn een paar aardige bezienswaardigheden en leuke stranden, maar je zal wat beide betreft leukere dingen tegenkomen in Vietnam.

Bezienswaardigheden in Da Nang

Het Cham museum (the museum of Cham Sculpture) is een van de betere musea in Vietnam. In het mooie gebouw waarin het museum is gevestigd, vind je honderden voorwerpen van het Cham volk. Veel voorwerpen zijn enkele honderden jaren oud, maar sommige zelfs ruim 1000 jaar. Cultuurliefhebbers dienen zeker een bezoekje te brengen aan het museum. Ook de Bach Dang Promenade is leuk om te bezoeken. Deze boulevard langs de Han rivier wordt gezien als het bruisende hart van de stad. Vooral in de avond kun je hier lekker eten of relaxen in een van de barretjes. De promenade wordt aan een ander stadsdeel verbonden met de Dragon Bridge. Ze verlichten deze brug elke avond, wat mooie foto’s oplevert. Op elke vrijdag en zaterdag komt hij tot ‘leven’, waarbij hij ook vuur spuwt. Voor het beste uitzicht kies je een terrasje aan de waterkant.

Ben je een liefhebber van tempels? Ga dan naar de Linh Ung Buddhist Temple. Deze tempel, ook wel Lady Buddha genoemd, is reusachtig en spierwit. Je vindt de tempel op het Son Tra schiereiland. Door de hoge ligging heb je een mooi uitzicht over de omgeving van Da Nang. Om de meeste toeristen te omzeilen, plan je je bezoek aan het einde van de middag. Ben je toch op Son Tra, let dan ook op de omgeving, want je vindt hier ontzettend veel zeldzame planten.


Da Nang


Da Nang


Stranden

Da Nang heeft een paar hele leuke en mooie stranden. Als je graag een paar dagen aan het strand wilt doorbrengen, is Da Nang een van de betere opties van Vietnam. Ons favoriete strand hier is Non Nuoc Beach. Dit strand is namelijk prachtig; een van de mooiste van heel Vietnam. Het fijne zand en warme water maken het hier prima vertoeven. Bovendien kun je hier ook sup- en surflessen krijgen. Je vindt het strand bij het gelijknamige dorpje, op zo’n tien kilometer buiten de stad. Een ander mooi strand is My Khe Beach. In tegenstelling tot het Non Nuoc strand, grenst dit strand aan Da Nang zelf. Je hebt op dit strand alle ruimte, want het is maar liefst tien kilometer lang. Hierdoor is het overdag rustig. Wanneer de avond valt, zal je meer locals tegenkomen, die een verfrissende duik willen nemen.

Marble Mountains

Op zo’n tien kilometer ten zuiden van de stad liggen de Marble Mountains. Hoog in deze bergen zijn grotten gevestigd. Wat het speciaal maakt, zijn de pagodes die in deze grotten zijn gelegen. De speciale lichtinval maakt het plaatje nog mooier. Aan de voet van de bergen vind je kleine, ambachtelijke dorpjes, waar het grote deel van de inwoners gespecialiseerd is in het bewerken van marmer. Vanaf de berg Thuy Son, de grootste berg van de Marble Mountains, heb je bovendien een prachtig uitzicht over de stad en haaromgeving. De bergen zijn gemakkelijk bereikbaar met de scooter of een taxi.


Da Nang


Da Nang


Hai Van Pass

Er loopt een kustweg tussen Hué en Da Nang, genaamd Hai Van Pass. Deze 21 kilometer lange kustweg is tegenwoordig een populaire dagtrip onder backpackers die van Hué richting Hoi An (of andersom) reizen per scooter of motor. Onderweg kom je langs fantastische uitzichtpunten, waar je hele gave foto’s kunt schieten. De wegen zijn goed begaanbaar en je passeert weinig ander verkeer. We geven je nog wel de tip om vooraf even de weersverwachting te checken, want met regen en mist is de tocht een stuk minder leuk.

Vervoer in Da Nang

Helaas kun je binnen de stad lopend niet veel bereiken. De hoogtepunten van de stad liggen ver van elkaar verwijderd en de stad is niet gebouwd om lopend te verkennen. Om je binnen en rondom de stad te verplaatsen kun je gebruik maken van het uitgebreide busnetwerk. Het is relatief makkelijk in gebruik en een groot gedeelte van de stad is goed bereikbaar. Daarnaast zijn er veel taxi’s aanwezig in de stad. Deze zijn prima te betalen en de meeste taxichauffeurs hebben er – na wat aandringen – geen moeite mee om de meter te gebruiken. Ook kun je een scooter huren om zelf op pad te gaan, maar dit is in een dergelijke grote stad niet altijd even prettig als je niet zoveel ervaring hebt.


Da Nang


Eten en drinken

Er zijn met name veel luxere restaurants gelegen in Da Nang. De gemiddelde kwaliteit is goed alleen voor backpackers zijn deze opties niet altijd interessant. Met wat goed zoeken zijn er ook voor backpackers genoeg leuke keuzes. Ook voor de bars geldt dat deze over het algemeen meer op een luxere doelgroep gericht zijn.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Da Nang:

Naam Eten Aanbod Prijs
Thien Ly Danang-style Uitstekend Vietnamees eten, onze favoriet in Da Nang
Tacos Danang Bijzonder lekker Mexicaans eten
Bikini Bottom Een hippe tent met een gevarieerde keuken
Bep Cuon Da Nang Lekker Vietnamees eten in een luxer restaurant €€

Overnachten in Da Nang

Er zijn genoeg accommodaties in Da Nang te vinden. Je hebt zowel goedkope guest houses, als middenklasse hotels, als luxe resorts langs de kust. Ben je van plan veel aan het strand te relaxen, kies dan een accommodatie dichtbij het strand. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Da Nang vermeld.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Da Nang heeft een relatief groot, internationaal vliegveld. Naast verbindingen met alle vliegvelden in Vietnam kan je ook vanaf buitenlandse steden zoals Bangkok, Siem Reap, Singapore en Hong Kong de stad bereiken. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Vietnam.

Vanaf Hué kun je de trein pakken naar Da Nang, deze doet er ongeveer twee uur over.

Da Nang is goed bereikbaar per bus. Vanuit Hué is het een rit van drie uur, vanuit Ho Chi Minh City is het zestien uur, vanuit Dalat twaalf uur, vanuit Nha Trang tien uur en de bus vanaf Hanoi doet er veertien uur over.

De snelste optie om vanuit Hoi An in Da Nang te komen is met de taxi, deze doet er een uurtje over.

Ons oordeel
6/10

Da Nang is een oké tussenstop voor een dag, maar het is zeker niet het hoogtepunt van je reis.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.