Cham Island

Cham Island

Cham Island behoort tot een eilandengroep van acht kleine eilandjes. Het ligt ongeveer vijftien kilometer van de kust van Hoi An. Het is een ongerept paradijs met prachtige stranden en helderblauw water. De vele soorten koraal maakt dit eiland tevens populair voor duikers en snorkelaars.

Stranden

Het eiland heeft diverse mooie stranden. Het meest populaire strand is Ong beach. Je vindt hier veel restaurants en gedurende het hoogseizoen drijft hier een groot opblaasbaar speeltoestel. Je kunt hier ook gaan parasailen of één van de andere talloze wateractiviteiten doen. Bezoek één van de populaire stranden na 15.00 uur als je het strand voor jezelf wilt hebben. De meeste boten van de dagtrips verlaten dan het eiland. Als je geen toeristen wilt zien kun je ook naar ons favoriete strand Xep Beach gaan of Bac Beach. Bij de de laatstgenoemde kun je tevens ook nog een aantal grotten vinden.


Cham Island


Cham Island


Island hopping

Eén van de leukste dingen die je kunt doen op het eiland is island hopping. Je kunt een eigen boot huren voor $27 dollar of een eiland hopping tour doen voor $5. Deze tour brengt je naar diverse eilandjes rond Cham Island. Je bezoekt de mooiste stranden van Vietnam, waar je kunt snorkelen tussen het prachtige koraal en veel verschillende vissen. Je kunt van de boot springen, gaan zwemmen of heerlijk relaxen en genieten van het uitzicht.

De tour brengt je ook naar een zwaluw grot. Cham island is in heel Vietnam bekend om deze vogel. De lokale inwoners verkopen hun nesten, die vaak duizenden euro´s kunnen opleveren per kilo, aan rijke Vietnamezen die dit gebruiken om verschillend soort voedsel van te maken. Let trouwens wel op dat je deze tour alleen vanaf Cham Island kunt boeken en niet op het vasteland in Hoi An.

Vervoer op de Cham eilanden

Tussen de verschillende eilanden reis je uiteraard per boot. Er zijn voldoende mogelijkheden om ter plekke een boot te huren. Op de eilanden zelf kun je lopend naar de verschillende stranden en andere gedeelten lopen.


Cham Island


Verblijven op Cham Island

Wij raden aan om op dit eiland te verblijven en niet een dagtrip naar dit eiland te doen. De meeste accommodaties bestaan uit homestays. Dit kost ongeveer $6 tot $9 per nacht. De mensen op dit eiland zijn erg vriendelijk, dus het verblijven bij lokale bewoners is vaak een leuke ervaring. Een goede manier om de rest van het eiland te verkennen is per scooter. Met de scooter kun je het hele eiland rondrijden en alle prachtige stranden en viewpoints bezoeken. Verblijven op dit eiland geeft je ook de kans om vanaf hier te gaan duiken. Cham Island Diving Center is de meest bekende duikschool. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

De snelste manier is per speedboot vanaf Hoi An. Dit duurt ongeveer twintig minuten en kost rond de $15 voor een retour. De slow boat is met $10 voor een retour een stukje goedkoper en vertrekt vanuit het haventje in het centrum van Hoi An. Echter ziet de boot er niet super betrouwbaar uit en duurt de oversteek zo’n twee uur. Je kunt ook een dagtour boeken, dit kost je ongeveer $25.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.