Phu Quoc

Phu Quoc

Vietnam heeft niet echt de mooie eilanden zoals andere landen in Zuidoost-Azië die wel hebben. Phu Quoc is daar echter een uitzondering op. Omringd door witte stranden en palmbomen, met in het binnenland ongerepte natuur, is Phu Quoc een populaire bestemming voor backpackers. Het is een perfecte afsluiting van je reis door Vietnam of een welkome onderbreking van de drukke steden in de regio.

Wat te doen op Phu Quoc

De meeste activiteiten op Phu Quoc zijn aan het strand gerelateerd. Zo kun je relaxen op de witte stranden of, iets actiever, een kajak huren om de baaien te verkennen. Je hebt hier ook de mogelijkheid om te duiken. In Vietnam kun je beter duiken in Nha Trang, waar de faciliteiten ook beter zijn. Echter, ben je een liefhebber van duiken, dan is Phu Quoc ook een prima optie. Ga hiervoor naar het zuiden van het eiland. Om te snorkelen, zwemmen of vissen, huur je een bootje en ga je naar de An Thoi Islands. Verschillende hotels verzorgen boot tours naar de kleine eilandjes, inclusief lunch en muziek. Het eiland leent zich er ook uitstekend voor om per scooter verkend te worden. Breng dan ook een bezoekje aan een van de parelkwekerijen op het eiland. Daarnaast kun je ook langsgaan bij de producenten van de bekende vissaus. Tot slot bezoek je de Coconut Tree gevangenis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit grote gevangenenkamp en werd het gebruikt om gevangenen te martelen.


Phu Quoc


Phu Quoc


Stranden

Hoewel Phu Quoc vroeger erg rustig was, hebben veel backpackers en andere reizigers hun weg naar het eiland gevonden. De drukte speelt zich vooral af rondom Long Beach, het meest ontwikkelde deel van het eiland. Hoewel het op dit strand dus wat drukker is, betekent het zeker niet dat je moet vechten om je handdoek ergens neer te kunnen leggen. Vlakbij Long Beach zit het grootste dorp van het eiland gevestigd, genaamd Duong Dong. Je vindt in dit dorp aan de westelijke kustlijn de meeste accommodaties, restaurants en winkeltjes. Je kunt hier trouwens ook op de avondmarkt slagen voor souvenirs en lekker eten.

Voor pure rust ga je naar Bai Sao (ook wel Sao Beach genoemd). Dit strand ligt in een grote baai, waar het water tot honderd meter ondiep is. Je kunt hier dus heerlijk luieren. Andere stranden die je kunt bezoeken zijn Bai Dam, Ong Lang Beach, Vung Bau Beach en Thom Beach.

Vervoer op Phu Quoc

Rondom Long Beach kun je lopend veel bereiken. Als je hier overnacht kun je zelf naar veel restaurants en winkels lopen. Als je meer van het eiland wilt zien is het aan te raden om een scooter te huren. Deze worden overal aangeboden en zijn een leuke en goedkope manier om Phu Quoc te verkennen. De wegen zijn niet geweldig, maar het is toch leuk om rond te rijden. Ook zijn er taxi’s aanwezig op het eiland waar je gebruik van kunt maken. We raden aan om vooraf een taxi te reserveren als je deze nodig hebt.


Phu Quoc


Eten en drinken

Er zijn een aantal hele goede restaurants gelegen op het eiland. Er zijn de nodige goedkope opties, maar met name als je bereid bent iets meer uit te geven voor je maaltijd kun je hier heerlijke maaltijden krijgen. Sowieso ben je voor een maaltijd gemiddeld wat meer kwijt op Phu Quoc dan elders in Japan. Aan leuke bars is ook geen gebrek. Met name rondom Long Beach zijn de nodige leuke bars te vinden.

Dit zijn onze favoriete restaurants op Phu Quoc:

Naam Eten Aanbod Prijs
Mai Jo Refined Restaurant Heerlijke vis, garnalen en andere gerechten
Winston’s Burgers & Beer Uitstekende burgers en lekkere (speciaal)biertjes €€
The Spice House Fantastisch Vietnamees eten in een fraaie setting €€
Saigonese Eatery Tevens een ontzettend goed restaurant met Aziatisch eten €€

Overnachten op Phu Quoc

Zoals gezegd vind je de meeste mogelijkheden tot overnachten rond Long Beach (bij het dorp Duong Dong) en wij raden je ook aan hier een kamer te zoeken. Het strand is mooi, er zijn genoeg faciliteiten en het is prima te bereiken. De prijzen van een overnachting verschillen sterk per seizoen. Sowieso is het leven hier allemaal wat duurder en dit zie je ook in de kamerprijzen terug. Met een bedrag tussen de 10 en 20 euro kun je altijd wel iets vinden. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Phu Quoc vermeld.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

De snelste optie is het nemen van een binnenlandse vlucht. Phu Quoc heeft een klein vliegveld met dagelijkse vluchten van en naar Ho Chi Minh City. Bekijk onze pagina over vliegtickets in Vietnam voor meer tips hierover.

Als je de boot wilt nemen kun je dit het beste vanuit Ha Tien doen. Deze tocht duurt ongeveer 1,5 uur. De plaats Ha Tien is goed te bereiken vanuit Ho Chi Minh City, andere steden in het zuiden van Vietnam en steden in het zuiden van Cambodja. Ook vanuit Rach Gia gaan er boten. Lees ook ons artikelen over reizen van Ho Chi Minh City naar Phu Quoc.

Ons oordeel
7/10

Ondanks dat er steeds meer toeristen naar Phu Quoc gaan, blijft het een leuk eiland. In andere landen in Zuidoost-Azië zijn de eilanden weliswaar nog leuker, maar Phu Quoc blijft een leuke stop.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal