Phu Quoc

Phu Quoc

Vietnam heeft niet echt de mooie eilanden zoals andere landen in Zuidoost-Azië die wel hebben. Phu Quoc is daar echter een van de uitzonderingen op. Het is het grootste eiland van het land en een van de leukste om als toerist te bezoeken. Phu Quoc ligt in het zuiden van Vietnam. Dichter bij de kust van Cambodja dan die van Vietnam. In het verleden zijn er daarom een aantal conflicten op het eiland geweest. Waarbij Cambodja, zonder succes, het eiland probeerde te claimen. De witte stranden, ongerepte natuur en palmbonen maken het eiland een perfecte afsluiting van je reis door Vietnam of een welkome onderbreking van de drukke steden in de regio.

Stranden op Phu Quoc

Het drukste strand van Phu Quoc is Long Beach. Rond dit strand, gelegen aan de westelijke kustlijn, liggen ook de meeste accommodaties. Hoewel het er dus wat drukker is betekent het zeker niet dat je moet vechten om je handdoek ergens neer te kunnen leggen. Meer naar het zuiden vind je de stranden Bai Sao en Bai Dam. We raden aan rond Long Beach te verblijven, maar zeker een tripje naar deze twee andere stranden te maken.


Phu Quoc 2


Overnachten op Phu Quoc

Zoals gezegd vind je de meeste mogelijkheden tot overnachten rond Long Beach (bij het dorp Duong Dong) en wij raden je ook aan hier een kamer te zoeken. Het strand is mooi, er zijn genoeg faciliteiten en het is prima te bereiken. De prijzen van een overnachting verschillen sterk per seizoen. Sowieso is het leven hier allemaal wat duurder en dit zie je ook in de kamerprijzen terug. Met een bedrag tussen de 10 en 20 euro kun je altijd wel iets vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer reserveren.

Overnachten Phu Quoc

Onze hostel aanraders

Activiteiten

Ontzettend leuk is om een scooter te huren en het eiland zelf te verkennen. De mooie natuur en prachtige kustlijn maken dit een leuke ervaring. Phu Quoc is ook één van de betere bestemmingen in Vietnam om te duiken, hoewel er nog niet heel veel faciliteiten zijn. Verder kun je natuurlijk heerlijk zonnen en relaxen op het strand.


Phu Quoc 1


Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

De snelste optie is het nemen van een binnenlandse vlucht. Phu Quoc heeft een klein vliegveld met dagelijkse vluchten van en naar Ho Chi Minh City. Bekijk onze pagina over vliegtickets in Vietnam voor meer tips hierover.

Als je de boot wilt nemen kun je dit het beste vanuit Rach Gia doen. Deze tocht kost je iets meer dan een tientje en duurt ongeveer 2,5 uur. De plaats Rach Gia is goed te bereiken vanuit Ho Chi Minh City en andere steden in het zuiden van Vietnam.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0