Van Phu Quoc naar Ho Chi Minh City

Van Phu Quoc naar Ho Chi Minh City

Phu Quoc is een van de weinige eilanden in Vietnam waar je heerlijk van witte zandstranden kunt genieten, of ontspannen kunt kajakken en duiken. Als je verder wil reizen door Vietnam, dan is Ho Chi Minh City een handige volgende stop. Deze plaatsen liggen ongeveer 400 kilometer bij elkaar vandaan en je kunt voor deze route gebruik maken van het vliegtuig of de bus.

Zo reis je van Phu Quoc naar Ho Chi Minh City:

1) Vliegtuig

Voor deze reis is het vliegtuig ons favoriete vervoermiddel. Het is vele malen sneller dan de bus en de tickets zijn erg betaalbaar. Je hebt bovendien voldoende opties, want vanaf Phu Quoc’s eigen Duong Dong Airport gaan dagelijks tientallen vluchten naar Tan Son Nhat International Airport in Ho Chi Minh City. Je kunt kiezen uit JetStar, VietJet Air en Vietnam Airlines. Je hebt al een enkele reis voor 23 euro, waarbij nog een klein bedrag wordt verrekend als je met ruimbagage reist. De vliegtijd naar Ho Chi Minh City bedraagt 1 uur en 5 minuten.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegticket Vietnam pagina.


2) Boot en bus

Voor deze optie reis je vanaf de pier aan de oostkust van Phu Quoc eerst met de boot naar Ha Tien, op het vasteland van Vietnam. Er varen dagelijks ongeveer 10 ferry’s, verspreid over de dag. Je betaalt omgerekend zo’n 10 euro voor deze reis van 1 uur en 30 minuten. Op loopafstand van de pier in Ha Tien vind je het busstation, waar de hele dag door bussen naar Ho Chi Minh City vertrekken. Twee bekende vervoerders op deze route zijn Kumho Sanco en Phuong Trang. Je betaalt bij hen 9 euro voor een enkele reis, die ongeveer 8 uur duurt. Uiteindelijk is deze manier van reizen een fractie goedkoper dan het vliegtuig, maar het kost ook veel meer tijd.

Kaartje kopen: Bij de pier en op het busstation kun je tot vlak voor vertrek je tickets kopen.


Wees sociaal