Ha Long Bay

Ha Long Bay

In het noordwesten van Vietnam ligt het prachtige Ha Long Bay. In deze baai vind je ongeveer 2000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Deze kalkstenen eilandjes zien er samen met de vele vissersboten die er tussendoor varen schitterend uit. Een aantal van deze rotseilandjes hebben grotten, waar je met een bootje naar toe kunt varen. Sommige eilanden zijn bewoond, maar de meeste zijn niet of nauwelijks aangetast. Ha Long Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, een absoluut terechte vermelding.

Tour vanuit Hanoi

Ha Long Bay is prima te bezoeken als tour vanuit Hanoi. Elk reisbureau en de meeste hostels in de Vietnamese hoofdstad bieden deze tours aan. Je kunt een dagtour boeken, of een meerdaagse cruise waarbij je op de boot slaapt. Er zijn goede tours beschikbaar, maar een groot deel van het aanbod is ook erg matig. Check daarom goed de reviews op Tripadvisor of kijk in je reisgids voor aanbevelingen. Onze voorkeur gaat uit naar een van de tours van Friends Travel Vietnam. Dit is een reisbureau opgezet door een vriendelijke Nederlander, die vanuit Hanoi meerdere activiteiten in de regio. Online boeken kan, of ga even langs hun kantoor in het centrum van Hanoi om alles ter plekke te regelen.

Bij de meeste boottochten over de Ha Long Bay zitten ook andere activiteiten zoals kajakken inbegrepen. Je verlaat dan de grote boot waarmee je door de baai vaart en stapt in je eigen kajak. Met deze kajak verken je moeilijker bereikbare gedeeltes van de baai. Zo vaar je door een paar grotten, waarna je aan de andere kant van de grot opeens in een afgeschermd meer komt. Erg gaaf om te doen!

Filmpje

Tijdens ons bezoek aan Ha Long Bay en Cat Ba maakten we onderstaand filmpje.


Cat Ba

Veel backpackers kiezen er voor om naar Cat Ba te reizen en vanaf hier de omgeving te verkennen. Cat Ba is het grootste eiland in Ha Long Bay en is daarmee de perfecte uitvalsbasis. Op het eiland kun je ook boottochten regelen, vaak door mooiere en rustigere gedeeltes dan de tours vanuit Hanoi. Cat Ba zelf is ook leuk voor een paar dagen. Zo is er het mooie Cat Ba National Park, waar je wandeltochten kunt maken. Ook leuk is het om een scooter te huren en rond te rijden over het mooie eiland. Het kost weinig en het eiland is dankzij de hoogteverschillen en de prachtige omgeving perfect om per scooter te verkennen. Bezoek ook een van de uitkijkpunten voor een schitterend uitzicht over de baai. Lees ook onze blog over Cat Ba voor meer tips over dit eiland.

Overnachten in Ha Long Bay

De meeste hotels zijn te vinden in de stad Cat Ba. De kamerprijzen verschillen sterk tussen het hoogseizoen (mei tot en met september) en het laagseizoen (oktober tot en met april). In het laagseizoen vind je hier voor vijf euro vrij gemakkelijk een kamer. In het hoogseizoen betaal je al gauw het dubbele. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Ha Long Bay

Onze hostel aanraders


Ha Long Bay


Party cruises

Je kunt de ‘normale, rustige’ tour boeken naar Ha Long Bay, maar je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met een party cruise. Met veel andere jonge backpackers vaar je dan op de boot en overnacht je op een van de eilanden. Een groot feest, waarbij flink gedronken wordt. Deze optie is vooral populair onder Britse backpackers, maar er komen ook genoeg Nederlanders op af.

Reisgidsen Vietnam

Hoe kom ik er?

Als je op eigen houtje alles wilt verkennen kan je het beste naar Cat Ba gaan. Met de boot en bus ben je vanuit Hanoi in vier a vijf uur in het dorp Cat Ba, op het gelijknamige eiland. Vanuit Ninh Binh doe je er in totaal een uur of zes over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook3Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0