Van Cat Ba naar Ninh Binh

Van Cat Ba naar Ninh Binh

In met name het noorden van Vietnam zijn prachtige landschappen te vinden. Zowel op het eiland Cat Ba als in Ninh Binh kun je genieten van berglandschappen en mooie boottochten maken. Als je deze twee hoogtepunten na elkaar wil bezoeken, kun je hieronder ons reisadvies lezen.

Zo reis je van Cat Ba naar Ninh Binh:

1) Veerboot en bus: combinatieticket

Veel reizigers gaan eerst naar Hanoi en vervolgens naar Ninh Binh, maar bij deze route is dit eigenlijk niet noodzakelijk. Je kunt voor 14 euro een combinatieticket kopen bij The Long Travel. Als je hebt geboekt, word je opgepikt bij je hostel, met de veerboot naar het vasteland gebracht en vervolgens met de bus naar Ninh Binh gereden. In totaal duurt de trip ongeveer 4 uur en 30 minuten.

Kaartje kopen: Je kunt het ticket bestellen via 12Go.Asia of een reiskantoor in Cat Ba.


2) Veerboot en bus: eigen gelegenheid

Je kunt de route ook op eigen houtje doen, door voor 7 euro de speedboot van het plaatsje Cat Ba naar Hai Phong te nemen en daar zelf een buskaartje naar Ninh Binh te regelen. Met de boot ben je 1 uur onderweg. Busmaatschappij Hoang Long rijdt om 9:00 en 19:00 uur vanaf Hai Phong naar Ninh Binh. Je bent op dit deel van de reis 2 uur en 30 minuten onderweg. Een ticket kost evenals voor de boot 7 euro, dus wij raden aan om voor dezelfde prijs een gecombineerd kaartje te kopen waarmee je eenvoudiger Ninh Binh bereikt.

Kaartje kopen: Beide kaartjes kun je ter plaatse aanschaffen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal