Hoi An

Hoi An

Hoi An is onze favoriete bestemming in Vietnam. De kleurrijke straten van deze kleine stad en de uitstekende sfeer maken het een heerlijke plek om een paar dagen te blijven hangen. Met genoeg leuke dingen om te doen en een redelijk goed uitgaansleven hoef je je ook zeker niet te vervelen.

Bezienswaardigheden

In tegenstelling tot veel andere plaatsen in Vietnam is de stad zo goed als onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog. Met als gevolg dat het oude centrum van Hoi An nog uitstekend bewaard is gebleven. In 1999 heeft UNESCO het centrum op de Werelderfgoedlijst gezet. Het symbool van de stad is de Japanse overdekte brug. Deze houten brug is gebouwd in 1590 en als je in Hoi An bent, dien je hier zeker even naartoe te gaan. Echte spectaluaire bezienswaardigheden ontbreken verder, het is vooral leuk om gewoon rond te lopen door de mooie straten van Hoi An.


Hoi An


Sfeer in Hoi An

Het leukste aan Hoi An is de erg leuke sfeer die hier heerst. De stad was vroeger een belangrijke havenstad in Vietnam, maar tegenwoordig heeft het geen haven meer. Wel zie je in de stad de invloeden van de stad nog overal. Zo zie je nog verschillende koopmanshuizen die vroeger voor de handel gebruikt werden. Ze zijn nog steeds in goede staat. Het centrum van de stad autovrij, wat de sfeer ook goed doet. Na zonsondergang gaan de lampen aan en verfraaien de kleurrijke lampionnen de straten. Er zijn een aantal leuke bars en restaurants te vinden in Hoi An. De goede sfeer en de leuke bars maken het een leuke stad om uit te gaan.

Kookcursus

Een bijzonder leuke activiteit in Hoi An is deelnemen aan een kookcursus. Er zijn meerdere restaurants die deze kookcursussen organiseren. Tijdens deze dagactiviteit leer je een aantal Vietnamese gerechten bereiden. De Vietnamese keuken behoort tot onze absolute favorieten van Azië, dus je leert zeker een paar lekkere gerechten. Na afloop kan je uiteraard genieten van je eigen – net verbeterde – kookkunsten.

Overnachten in Hoi An

Er zijn een paar leuke hostels te vinden in Hoi An. De homestays zijn echter leuker, daar zitten een paar echte toppers bij. Hoi An is een populaire bestemming onder toeristen, dus ook de middenklasse hotels zijn volop te vinden. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Hoi An vermeld.


Hoi An


Kleren laten maken

Hoi An staat bekend om de tientallen goede kledingzaken waar je pakken, jurken of andere kleding kan laten maken. Voor een goede prijs kan je jouw kledingstuk geheel zelf ontwerpen en op maat laten maken. Bij simpele ontwerpen kan dit al de volgende dag klaar zijn. Check goed de reviews op TripAdvisor voordat je een winkel binnenloopt, er kan nog wel verschil in de kwaliteit zitten.

Strand

Hoi An heeft in Cua Dai en An Bang ook twee leuke stranden. Op slechts enkele kilometers buiten de stad vind je deze twee mooie stranden, waar je heerlijk verder kunt relaxen. Zwemmen is vanwege de ruwe zee hier niet altijd mogelijk, maar alsnog is het leuk voor een dagje chillen.


Hoi An 2


Cham Island

Net voor de kust van Hoi An ligt Cham Island. Op dit fraaie eiland vind je prachtige stranden, waar – zeker later op de dag – nauwelijks andere toeristen te vinden zijn. Bovendien kun je vanaf hier ook heel leuk eilandhoppen naar andere mooie eilandjes in de buurt.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Hoi An heeft geen treinstation. De dichtbij gelegen stad Da Nang echter wel. Je kunt dus eventueel met de trein naar Da Nang en vervolgens de bus of een taxi nemen.

De makkelijkste manier is de bus nemen. Vanuit meerdere steden in Vietnam gaan er bussen naar Hoi An. Zo is het vanuit Da Nang een rit van 45 minuten, vanuit Hué ruim vijf uur en vanuit Nha Trang twaalf uur. Al deze busritten zijn relatief goedkoop en lokaal te boeken. Op 12GO Asia kun je de buskaartjes eventueel ook online kopen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal