Van Hoi An naar Mui Ne

Van Hoi An naar Mui Ne

Hoi An en Mui Ne zijn twee perfecte plaatsen om de schoonheid van de Vietnamese kustlijn te ervaren. Wanneer je vanuit het centraal gelegen Hoi An naar het zuidelijke Mui Ne wil vertrekken, zijn er verschillende manieren om de 730 kilometer langs de kust af te leggen. Je kunt voor deze route gebruik maken van de bus, de trein en een combinatie van vliegtuig en bus.

Zo reis je van Hoi An naar Mui Ne:

1) Nachtbus

Wellicht is dit niet de snelste manier van reizen, maar je houdt wel veel geld in je zak en je hoeft slechts één keer over te stappen. Vanaf Hanh Café in Hoi An vertrekt 17:30 uur een sleeper bus naar Nha Trang, waar je de volgende morgen overstapt op een bus naar Mui Ne. De reis duurt gecombineerd ongeveer twintig uur en met €15 voor een enkele reis is dit de meest budgetvriendelijke reismogelijkheid.

Kaartje kopen: Je kunt gemakkelijk je buskaartje kopen bij de busmaatschappij in Hoi An of online via 12Go.Asia.


2) Nachttrein en bus

Wanneer je ervoor kiest niet de directe bus te pakken, wordt de reis al snel gecompliceerd. Je hebt voor de eerste etappe een bus en taxi nodig, want je stapt op de trein in het station van Da Nang. Na een reis van negen uur en dertig minuten bereik je Nha Trang. Je hebt al een plekje in een slaapcoupé voor ongeveer €30. In de straat Hung Vuong in Nha Trang kun je vervolgens op de bus naar Mui Ne stappen. Een kaartje met de bus van Hanh Café of The Sinh Tourist kost tussen de €6 en €7, en de rit naar Mui Ne duurt zo’n vier uur en dertig minuten.

Kaartje kopen: Je plaats in de trein kun je eenvoudig reserveren via 12Go.Asia. Bustickets kun je in Nha Trang ter plaatse kopen.


3) Vliegtuig en bus

De combinatie van het vliegtuig en de bus is een ander alternatief, al moet je hierbij wel vaak overstappen. Allereerst neem je vanuit Hoi An een bus naar Da Nang en vanaf daar een taxi naar het vliegveld. Vanaf €23 heb je al een enkele reis naar Ho Chi Minh City met VietJet Air of JetStar. Wanneer je na een vlucht van zo’n anderhalf uur op het vliegveld van Ho Chi Minh bent aangekomen, kun je voor €1,50 met een shuttlebus naar het centrum reizen. Hier kun je vanaf de halte bij het Dragon Palace Hotel III met een bus van Hanh Café of The Sinh Tourist voor ongeveer €5 naar Mui Ne reizen. Deze rit duurt nog eens vijf uur.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina. Bustickets zijn in Ho Chi Minh City zelf verkrijgbaar.


Meer over deze bestemmingen: