Mui Ne

Mui Ne

Mui Ne is een opmerkelijk rustig plaatsje voor de schoonheid die het heeft. Het heeft het beste klimaat in Vietnam en prachtige zandduinen, palmbomen en stranden. Hoewel er steeds meer resorts en hotels worden gebouwd is de rust nog redelijk aanwezig. Zeker als je vanuit het relatief dichtbij liggende Ho Chi Minh City komt, is het hier heerlijk om in alle stilte op het strand te liggen.

Ontwikkelingen in Mui Ne

De regering van Vietnam is druk bezig het toerisme in het land te ontwikkelen. Zowel in Mui Ne als in andere populaire bestemmingen zie je daar de gevolgen van. Zo zijn er veel accommodaties in aanbouw, maar wordt er ook hard gewerkt aan het aanleggen van goede wegen. Voordat Mui Ne nog bekend was bij toeristen, was het een echt vissersplaatsje. De lokale vissers zijn dan ook nog volop aanwezig. Vooral in het nabijgelegen Phan Thiet is de visserij nog voor velen de grootste inkomstenbron. Als je naar Mui Ne wilt reizen, is de kans groot dat je via Phan Thiet komt. Vanaf hier kun je gemakkelijk een taxi naar de stranden van Mui Ne nemen.


Mui Ne


Zandduinen

Een must see in Mui Ne is de verzameling aan zandduinen. Er zijn zowel witte als rode zandduinen te zien. Vooral met zonsopkomst en zonsondergang zijn deze prachtig om te bezoeken. Vanuit Mui Ne kun je vanuit je hostel een jeep tour boeken waarbij je langs verschillende bezienswaardigheden in Mui Ne gaat en waarbij je ook beide zandduinen bezoekt. Onze aanrader is om zelf naar de tour maatschappij te gaan buiten de gereguleerde tour tijden om, zodat je een privé jeep tour kunt boeken voor praktisch hetzelfde geldbedrag. Zo kun je zelf beslissen hoe lang de jeep overal blijft staan. Als je bij de witte zandduinen aan komt dan vragen ze nog wel entreegeld, houd er dus rekening mee dat dit er nog bovenop komt. De witte zandduinen kun je per quad verkennen. Je kunt zelf rijden of een ritje achterop een quad maken. Als je niet op een quad wilt kun je ook gewoon de zandduinen op lopen. Op de rode zandduinen is het sandboarden heel populair, hiermee glijd je op een board de duinen af. In werkelijkheid is dit minder spectaculair dan dat het klinkt – en op bovenstaande foto lijkt – , de meesten glijden maar enkele meters omlaag.

Kitesurf walhalla

Als je van kitesurfen houdt ben je in Mui Ne aan het juiste adres. Mui Ne is namelijk een echt kitesurf walhalla. Het gehele jaar door kun je er kitesurfen, mits er wind is natuurlijk, en de stranden zijn dan ook elke dag mooi gevuld met kitesurfers. Omdat het op zee is en je veel te maken hebt met golven en diep water, moet je wel wat ervaring hebben met kitesurfen. Als je het wat minder goed kunt en het toch graag wilt proberen zijn er genoeg surfscholen waar je lessen kunt nemen. Let wel op dat als je voor een bepaalde surfschool zelf gaat kiten met je eigen kite spullen, ze daarvoor soms ook geld vragen omdat ze zeggen dat het stuk strand bij hen behoort


Mui Ne


Russische invloed

In Mui Ne is duidelijk de Russische invloed vanuit Nha Trang te merken, toch zijn de Russen hier een stuk vriendelijker dan in Nha Trang. Je merkt deze invloed vooral door de vele Russische restaurants die je hier tegenkomt. Vooral in de ‘hoofdstraat’ van Mui Ne vind je vele Russische restaurants waar je elk dier dat er bestaat kunt eten, van haaien tot slangen en krokodillen. Mocht je altijd nog een keer slang hebben willen eten, dan heb je in Mui Ne de uitgelezen kans!

Bezienswaardigheden in Mui Ne

Als je genoeg hebt van stranden en duinen, kun je een bezoekje brengen aan de Cham torens. Deze torens zijn een overblijfsel van het Cham koninkrijk en zijn in de veertiende eeuw gebouwd. Ook vind je in Mui Ne een heilige pagode uit 1861. Deze is wat ons betreft niet heel bijzonder. Maar als je nog niet veel van de rest van Azië hebt gezien, dan is de pagode wel leuk om even te bezoeken.


Mui Ne


Overnachten in Mui Ne

Mui Ne heeft een aantal top hostels. Deze hostels hebben stuk voor stuk heerlijke zwembaden en een goede sfeer. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Mui Ne vermeld.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

De enige optie om naar Mui Ne te gaan is met de bus. Vanuit Ho Chi Minh City is het een rit van zes uur, vanuit Nha Trang en Dalat is het beide ongeveer vijf uur. Er gaan ook nachtbussen vanuit deze bestemmingen, net zoals het vanuit het verder gelegen Hoi An.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal