Van Mui Ne naar Hoi An

Van Mui Ne naar Hoi An

Mui Ne en Hoi An zijn door hun charmante uitstraling, leuke activiteiten en lange historie twee populaire steden langs de kust in Vietnam. Als je van Mui Ne naar Hoi An reist moet je daarvoor wel veel tijd uittrekken, want de afstand tussen de steden is 730 kilometer. Je kunt deze route afleggen per bus of een combinatie van taxi, trein en bus.

Zo reis je van Mui Ne naar Hoi An:

1) Bus

Dit is de eenvoudigste en daarnaast veruit de goedkoopste optie. Zoals op veel routes in Vietnam zijn The Sinh Tourist en Hanh Café de vervoerders op deze reis. Vanuit hun kantoor even buiten Mui Ne vertrekt dagelijks om 13:00 uur een bus, die er 15 tot 17 uur over doet. De prijzen zijn bij beide vervoerders ongeveer gelijk; omgerekend 14 tot 15 euro. De bussen hebben airconditioning en verstelbare stoelen, maar helaas geen bedden. Bereid je dus voor op een lange

Kaartje kopen: Via de website 12Go.Asia of bij het kantoor van de vervoerders zelf kun je gemakkelijk je zitplaats veiligstellen.


2) Taxi, trein en bus

Wanneer je niet voor de bus kiest, wordt de reis naar Hoi An al snel ingewikkelder en duurder. Voor deze optie heb je eerst een taxi nodig naar het treinstation van Muong Man, een rit die ongeveer 1 uur duurt en je 20 euro kost. In Muong Man kun je op de trein naar Danang stappen voor een reis van 13 tot 15 uur. Er gaan treinen om 9:30, 12:35 en 15:55 uur. De prijzen variëren van 27 euro voor een eenvoudige zitplaats tot 45 euro voor een bed. Op loopstand van Danang station ligt de bushalte waar je voor 0,80 euro op een lokale bus naar Hoi An kunt stappen.

Kaartje kopen: De taxi en lokale bus kun je ter plaatse aanhouden. Treinkaartjes kun je hoogstwaarschijnlijk regelen via je accommodatie en anders via de website van de Vietnamese spoorwegen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal