Inentingen Vietnam

Inentingen Vietnam

De inentingen Vietnam die worden aangeraden komen behoorlijk overheen met die van een hoop andere landen in Zuidoost-Azië. Als je alleen Vietnam bezoekt voor een week of twee heb je aan twee inentingen voldoende. Als je langer dan twee weken in Vietnam of in bijvoorbeeld Thailand of Indonesië verblijft heb je meer dan twee inentingen nodig. Zo wordt een vaccinatie tegen BMR aangeraden, maar de meeste hebben deze als kind als gekregen. Als het goed is heb je een geel boekje waar je vaccinaties in worden vastgelegd, check deze even om te kijken of je deze prik hebt gehad.

Verplichte vaccinaties Vietnam

Als je in bepaalde gedeeltes van Afrika en/of Zuid-Amerika bent geweest heb je kans op gele koorts. Als je in zeven dagen voor je bezoek aan Vietnam in deze gele koorts regio’s bent geweest dien je verplicht hier een vaccinatie tegen te hebben.

Inentingen Vietnam

Ongeacht de lengte van je reis worden sowieso twee vaccinaties aangeraden:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Als je langer dan twee weken in Vietnam of andere landen in Zuidoost-Azië blijft wordt ook een vaccinatie tegen buiktyfus sterk aangeraden. Blijf je meerdere maanden in Vietnam of andere landen in Zuidoost-Azië? Dan worden ook vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B en rabiës aangeraden. Afhankelijk van je reis kunnen we hier ook tuberculose aan toevoegen.

Malaria

In sommige gedeeltes van Vietnam komt malaria voor. We raden je sowieso aan altijd goed DEET te gebruiken om muggen steken te voorkomen. Of het slikken van malariatabletten nodig is is geheel afhankelijk van je reis. Je doet er verstandig aan dit na te vragen als je de inentingen Vietnam laat zetten.

Waar je inentingen Vietnam laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kan je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kan je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ’s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie