Nha Trang

Nha Trang

Nha Trang is een badplaats aan de oostkust van Vietnam. Het is een van de minst leuke bestemmingen in Vietnam. Nha Trang ligt tussen Hoi An en Mui Ne in. Omdat tussen deze twee – wel leuke – bestemmingen veel reistijd zit, maken veel backpackers een tussenstop in Nha Trang. Dit is wat ons betreft ook de enige reden om hier te komen. De badplaats heeft een redelijk strand, maar door de volop aanwezige Russen en onvriendelijke bevolking, heerst hier geen leuke sfeer.

Stranden van Nha Trang

Nha Trang heeft een redelijk mooi strand, maar je gaat vele mooiere zien tijdens je reis in Azië en Vietnam zelf. De Vietnamese regering heeft een poging gedaan om het een badplaats met internationale faam te maken. Dit lijkt alleen voor de Russische markt gelukt, de Russen zijn in grote getallen aanwezig. In onze ogen is dit niet de leukste groep om op je vakantie tegen te komen. De opdringerige verkopers op het strand dragen ook niet bij aan de sfeer.

De mooiste stranden hier liggen niet in de badplaats zelf, maar in de omgeving. Jungle Beach en Doc Let zijn twee echt mooie stranden, waarbij de sfeer ook aanzienlijk fijner is dan de stranden in Nha Trang zelf. Met name Doc Let Beach, op een uurtje rijden ten noorden van de stad, is een erg mooi strand. Met de scooter of motor rijd je zelf langs de fraaie kustlijn naar dit strand toe.


Nha Trang


Bezienswaardigheden in Nha Trang

Qua bezienswaardigheden red Nha Trang het niet met andere steden in Vietnam. Breng zeker een bezoek aan de Po Nagar Cham Towers, onze favoriete bezienswaardigheid van de kustplaats. Deze tempels stammen uit de 8e eeuw en zijn relatief goed bewaard gebleven. Je bereikt de tempels zo vanuit het centrum. Een echt hoogtepunt van je reis is het niet, maar als je wat tijd over hebt in Nha Trang is het zeker leuk om hier even te kijken. Na een halfuur heb je het hier overigens wel gezien.

Op een halfuur rijden ten noorden van de stad ligt de Ba Ho waterval. Eenmaal aangekomen is het een flink stuk hiken en klimmen voordat je daadwerkelijk bij de waterval bent. Deze hike is misschien nog wel leuker dan de waterval zelf. Vermijd de grote groepen toeristen door hier een paar uur door te brengen. Na de hike kun je jezelf belonen met een verfrissende duik in het water. Je bereikt het begin van wandeltocht met een taxi of scooter vanuit de badplaats. Zelf ernaartoe rijden met de scooter is wel zo leuk, de weg is bijzonder fraai. Sowieso is het leuk om de omgeving te verkennen per scooter. Zo kom je op mooiere, rustigere stranden en zie je de kustlijn van Vietnam.

Duiken

Als je tijdens je reis door Vietnam wilt duiken is dit een van de betere bestemmingen om dit te doen. Er zijn meerdere duikscholen gevestigd in de kuststad. Je kunt hier verschillende duiktrips maken, waarbij je veel van de fraaie onderwaterwereld rondom Nha Trang ziet. Tevens kun je hier terecht om je PADI te halen, dan moet je dus wel langere tijd in deze stad verblijven.


Nha Trang


Nha Trang


Vinpearl Waterpark

Met backpacken of reizen heeft het niet veel te maken, maar als je behoefte hebt in een dagje wat anders is het Vinpearl Waterpark het overwegen waard. In dit grote waterpark kun je een dag doorbrengen in de zwembaden en op de waterglijbanen.

Vervoer in Nha Trang

Als je de badplaats en haar nabije omgeving wilt verkennen kun je een fiets huren. De afstanden zijn kort genoeg en de mooie omgeving maakt het een leuke tocht. Om je verder te verplaatsen kun je gebruik maken van een aantal buslijnen. Deze zijn relatief makkelijk te begrijpen en lekker goedkoop. Ook zijn er volop taxi’s die rondrijden. Er zijn reguliere taxi’s, fietstaxi’s en motortaxi’s waaruit je kunt kiezen.


Nha Trang


Eten en drinken

Aan restaurants geen gebrek in deze bekende badplaats. Over het algemeen raden we aan om in Vietnam zoveel mogelijk Vietnamees te eten. Dit is vaak lekkerder dan westers eten en het is bovendien goedkoper. Hier vallen de meeste Vietnamese restaurants echter behoorlijk tegen in vergelijking met andere bestemmingen in het land. Gelukkig zijn er wel veel goede internationale restaurants. De prijzen liggen wel wat hoger dan elders in het land. Er zijn daarnaast veel clubs en bars gelegen in de badplaats.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Nha Trang:

Naam Eten Aanbod Prijs
Yashoda Indian Restaurant Lekker Indiaas eten voor een goede prijs
Pita GR Restaurant Een goed en betaalbaar Grieks restaurant
Alpaca Homestyle Cafe Een sfeervol restaurant met lekker westerse gerechten €€

Overnachten in Nha Trang

Je vindt hier een paar van de beste hostels en guest houses in Vietnam als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. Vooral in het zuidelijke deel van de stad, gelegen aan het strand, vind je een hoop betaalbare accommodaties. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Nha Trang vermeld.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Nha Trang heeft een vliegveld en is zeker met binnenlandse vluchten goed bereikbaar. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Vietnam.

Midden in de stad ligt een treinstation. Vanuit Da Nang is het een tocht van ongeveer tien uur met de trein.

De badplaats ligt redelijk afgelegen. Het duurt dan ook wel even voordat je er bent. Vanuit zowel Hoi An als Ho Chi Minh City is het ruim tien uur met de bus naar Nha Trang. De ritten vanuit Dalat en Mui Ne duren korter, beide ongeveer vijf uur.

Ons oordeel
4/10

Redelijk mooi strand, maar de bevolking is niet zo vriendelijk tegen toeristen. Bovendien is er behalve het strand niet zoveel te doen en de volop aanwezige Russen doen je ervaring hier ook niet ten goede.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.