Dalat

Dalat

De sfeer in Dalat is anders dan in andere grote steden in Vietnam. De Fransen bouwden hier tijdens hun overheersing villa’s en andere prachtige zomerverblijven om aan de hitte van Ho Chi Minh City, toen nog Saigon, te ontsnappen. De stad ligt namelijk op 1.500 meter hoogte, en hierdoor is het er een stuk koeler. In de middag is het weer perfect om verschillende buitensporten te beoefenen. Naast de mooie koloniale gebouwen zie je in en rondom de stad veel fruitteelt, er zijn vooral veel aardbeienvelden. Ook de vele meren en watervallen vlak naast de stad zorgen ervoor dat de stad een populaire bestemming is onder toeristen, zo ook onder pasgetrouwde Vietnamezen.

Canyoning

Eén van de bekendste dingen om te doen in Dalat is canyoning. Canyoning is abseilen vanaf meerdere hoogtes en door watervallen heen. Ook spring je van grotten af en ga je van rotsen afgeleiden als een glijbaan, je moet hier dus wel een beetje lef voor hebben! Er zijn meerdere tours te boeken vanuit Dalat om te gaan Canyoning, je kunt hierin zelf ook beslissen tot welke hoogte je wilt gaan.

Naast canyoning kun je nog meer actieve dingen doen in Dalat. Je kunt bijvoorbeeld mountainbiken of hiken. De omgeving van de stad is hier namelijk erg geschikt voor. Dalat is dus vooral een hele toffe bestemming voor avontuur liefhebbers. Er zijn ook nog meerdere watervallen in de buurt die je kunt verkennen. Deze kun je in een tour bezoeken, of je rijdt er gewoon zelf heen op de scooter. Dit is extra leuk in het regenseizoen, dan stroomt er aanzienlijk meer water naar beneden.


Dalat


Mr. Rot secret tour

Een absolute aanrader in Dalat is de secret tour van Mr. Rot. Zoals de naam al zegt, is deze tour ‘geheim’, daarom kunnen we hier ook niet te diep op ingaan. Wat we wel kunnen zeggen, is dat je veel van de omgeving en historie van de stad zal meekrijgen. Op het einde van de dag kom je erachter wat het geheim is, en zal je echt even onder de indruk zijn. De tour kun je boeken door naar het hostel van Mr. Rot te gaan of te mailen.

Easy Riders

De in Vietnam beroemde Easy Riders komen oorspronkelijk uit Dalat. De ligging in de bergen maakt het ideaal geschikt voor een motor tour. Je kunt meerdaagse ritten maken met de Easy Riders, maar bij Dalat kun je ook een tocht van een enkele dag maken. Een toffe manier om de omgeving te zien. Bekijk ons artikel over de Easy Riders in Vietnam voor meer informatie over dit concept.


DalatVervoer in Dalat

Veel van de hoogtepunten van Dalat liggen in de wijdere omgeving van de stad. Deze trekpleisters zijn leuk om per tour te bezoeken, zoals eerder op deze pagina beschreven. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een scooter te huren. Dit is niet alleen leuk om deze hoogtepunten te bezoeken, maar de mooie omgeving is sowieso leuk om per scooter te verkennen. Je kunt er ook voor kiezen om een fiets te huren. Binnen Dalat zijn de afstanden niet zo groot en kun je het meeste lopend bereiken.

Eten en drinken

Veel van de betere hostels en guest houses in Dalat hebben ‘familie maaltijden’, waarbij je met hele hostel mee eet. Dit eten is over het algemeen heel lekker, goedkoop en bovendien is het ook gezellig. De gemiddelde prijs-kwaliteitverhouding in Dalat valt bovendien wat tegen. Er zijn wel een aantal goede opties gelukkig. Daarnaast zijn er enkele leuke bars gelegen in Dalat. De 100 Roofs bar is een van de gaafste bars die we in Vietnam zijn tegengekomen. Deze bar in het centrum van Dalat is heel bijzonder ingericht. Je waant je hier in een waar doolhof. Nadat je het bijzondere interieur verkent hebt is dit ook een leuke spot om een drankje te doen. Ook de Heyla Cocktail Bar is een leuke optie.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Dalat:

Naam Eten Aanbod Prijs
Le Chalet Dalat Een sfeervol restaurant met een gevarieerde keuken €€
Ganesh Indian Restaurant Da Lat Een uitstekend Indiaas restaurant €€
Blue Parrot Mexican Grill Lekker Mexicaans eten voor een goede prijs
La Viet Coffee Hele goede koffie en lekker eten

Overnachten in Dalat

Er zijn meerdere hele leuke hostels en guest houses gelegen in Dalat. Je hebt tientallen opties, waarvan de meeste uitstekend zijn. Bovendien liggen de prijzen ook laag. Als je meer luxe wilt zijn er ook een aantal prima opties. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Dalat vermeld.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Dalat heeft een klein vliegveld, op dertig kilometer buiten de stad. Het vliegveld ontvangt alleen binnenlandse vluchten op het moment, maar als je weinig tijd hebt kan het een optie zijn. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Vietnam.

Als je niet met het vliegtuig gaat is de bus de beste optie. Vanuit Nha Trang doet de bus er een kleine vier uur over. De bus vanuit Ho Chi Minh City doet er in principe zeven uur over, maar dit kan nog wel eens een uur of twee langer zijn. Je kunt ook in Mui Ne de bus pakken naar Dalat, deze rit duurt vijf uur. Buskaartjes koop je ter plekke of online via 12Go.Asia.

Ons oordeel
7/10

Dalat is een erg leuke bestemming, die weer totaal anders aanvoelt dan andere bestemmingen in Vietnam. Er is veel te doen rondom de stad, zeker voor avontuurliefhebbers.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.