Dalat

Dalat

De sfeer in Dalat is anders dan in andere grote steden in Vietnam. De Fransen bouwden hier tijdens hun overheersing villa’s en andere prachtige zomerverblijven om aan de hitte van Ho Chi Minh City, toen nog Saigon, te ontsnappen. De stad ligt namelijk op 1500 meter hoogte, en hierdoor is het er een stuk koeler. In de middag is het weer perfect om verschillende buitensporten te beoefenen. Naast de mooie koloniale gebouwen zie je in en rondom de stad veel fruitteelt, er zijn vooral veel aardbeienvelden. Ook de vele meren en watervallen vlak naast de stad zorgen ervoor dat de stad een populaire bestemming is onder toeristen, zo ook onder pasgetrouwde Vietnamezen.

Canyoning

Eén van de bekendste dingen om te doen in Dalat is canyoning. Canyoning is abseilen vanaf meerdere hoogtes en door watervallen heen. Ook spring je van grotten af en ga je van rotsen afgeleiden als een glijbaan, je moet hier dus wel een beetje lef voor hebben! Er zijn meerdere tours te boeken vanuit Dalat om te gaan Canyoning, je kunt hierin zelf ook beslissen tot welke hoogte je wilt gaan.

Naast canyoning kun je nog meer actieve dingen doen in Dalat. Je kunt bijvoorbeeld mountainbiken of hiken. De omgeving van Dalat is hier namelijk erg geschikt voor. Dalat is dus vooral een hele toffe bestemming voor avontuur liefhebbers. Er zijn ook nog meerdere watervallen in de buurt die je kunt verkennen. Deze kun je in een tour bezoeken, of je rijdt er gewoon zelf heen op de scooter. Dit is extra leuk in het regenseizoen, dan stroomt er aanzienlijk meer water naar beneden.


Dalat


Mr. Rot secret tour

Een absolute aanrader in Dalat is de secret tour van Mr. Rot. Zoals de naam al zegt, is deze tour ‘geheim’, daarom kunnen we hier ook niet te diep op ingaan. Wat we wel kunnen zeggen, is dat je veel van de omgeving en historie van Dalat zal meekrijgen. Op het einde van de dag kom je erachter wat het geheim is, en zal je echt even onder de indruk zijn. De tour kun je boeken door naar het hostel van Mr. Rot te gaan of te mailen.

Easy Riders

De in Vietnam beroemde Easy Riders komen oorspronkelijk uit Dalat. De ligging in de bergen maakt het ideaal geschikt voor een motor tour. Je kunt meerdaagse ritten maken met de Easy Riders, maar bij Dalat kun je ook een tocht van een enkele dag maken. Een toffe manier om de omgeving te zien. Bekijk ons artikel over de Easy Riders in Vietnam voor meer informatie over dit concept.


Dalat100 Roofs

De 100 Roofs bar is een van de gaafste bars die we in Vietnam zijn tegengekomen. Deze bar in het centrum van Dalat is heel bijzonder ingericht. Je waant je hier in een waar doolhof. Nadat je het bijzondere interieur verkent hebt is dit ook een leuke spot om een drankje te doen. Zeker de leukste bar om in Dalat je avonduren door te brengen.

Overnachten in Dalat

Er is een redelijk aantal betaalbare, kleine hotels te vinden rond het centrum. Zoek vooral in de buurt van de markt. Voor vijf à zes euro kun je in de meeste periodes vrij gemakkelijk een kamer vinden. Bovendien vind je bij de markt een paar leuke restaurants en barretjes. Het uitgaansleven bestaat buiten die barretjes nauwelijks. In onze Reisgids Vietnam staan de leukste hostels van Dalat vermeld.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Dalat heeft een klein vliegveld, op dertig kilometer buiten de stad. Het vliegveld ontvangt alleen binnenlandse vluchten op het moment, maar als je weinig tijd hebt kan het een optie zijn. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Vietnam.

Als je niet met het vliegtuig gaat is de bus de beste optie. Vanuit Nha Trang doet de bus er een kleine vier uur over. De bus vanuit Ho Chi Minh City doet er in principe zeven uur over, maar dit kan nog wel eens een uur of twee langer zijn. Je kunt ook in Mui Ne de bus pakken naar Dalat, deze rit duurt vijf uur. Buskaartjes koop je ter plekke of online via 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal