Easy Riders in Vietnam

Easy Riders in Vietnam

Easy Riders is een bekend begrip in Vietnam en wanneer je door Vietnam reist zul je ongetwijfeld worden aangesproken door een ‘Easy Rider’ of je zult een advertentie zien met Easy Rider. Reizen met de Easy Riders houdt in dat je van de gebaande paden af door (een deel van) Vietnam reist achterop de motor of zelf meerijdt op de motor. Easy Riders zijn oorspronkelijk begonnen in Dalat. Wegens de populariteit zijn er nu een hoop neppe Easy Riders die je zoals gezegd aanspreken op straat.

Echte of nep

Het verschil tussen de neppe en officiële Easy Riders is allereerst dat je bij de officiële Easy Riders eigenlijk verzekerd bent van een top ervaring en goed Engels sprekende gids. Bij de neppe Easy Riders is dit niet altijd het geval. De officiële Easy Riders zijn te herkennen aan de blauwe jassen. Het is verstandig om vooraf even te controleren op TripAdvisor of je te maken hebt met een neppe of een officiële en of deze goede ervaringen heeft. De prijs bij de neppe Easy Riders is vaak iets lager, maar deze zijn dan ook wat minder betrouwbaar. Bij de officiële Easy Riders zijn de kosten ongeveer $75 per dag.


Easy Riders Vietnam


De Easy Riders in Vietnam mogelijkheden

Met de Easy Riders kun je verschillende tours doen, zo kun je een dag tour doen of een door Vietnam reizen van noord naar zuid of andersom. Wanneer je een meerdaagse tour doet zitten de overnachtingen en eten en drinken vaak bij de prijs inbegrepen, dit moet je wel van te voren goed afspreken met de Easy Rider. Ook zitten soms de entreekosten van de parken die worden bezocht bij de prijs inbegrepen, ook dit moet van te voren worden afgesproken.

Je weet van te voren vaak niet op welke plek je zult overnachten en hoe laat je daar aan zult komen. Vooraf vraagt de Easy Rider vaak wel hoe luxe of hoe basic je wilt slapen, hiervoor geldt uiteraard wel dat hoe luxer de overnachting hoe duurder de dagprijs wordt. Tijdens een dag met de Easy Riders stop je ongeveer tussen de tien en twintig keer om te genieten van het uitzicht, op bezoek te gaan bij een dorp of familie of om een andere bezienswaardigheid te bezoeken.

Wanneer je interesse hebt om van een bepaalde locatie naar een andere locatie te gaan en je wilt hiervoor met de Easy Riders kun je het beste vooraf contact zoeken en samen te bepalen wat de route wordt en hoeveel dagen je hiervoor wilt uittrekken.

Reisgids Vietnam