Van Dalat naar Ho Chi Minh City

Van Dalat naar Ho Chi Minh City

Omdat Dalat en Ho Chi Minh City slechts 300 bij elkaar vandaan liggen, kost een reis tussen deze twee steden je voor Vietnamese begrippen weinig tijd. Voor welk vervoersmiddel je kiest, hangt af van je budget en tijd. Wij zetten de beste opties voor deze route voor je op een rij. Je hebt keuze uit de bus of het vliegtuig.

Zo reis je van Dalat naar Ho Chi Minh City:

1) Nachtbus

Er rijden iedere dag tientallen bussen van Dalat naar Ho Chi Minh, zowel overdag als ’s nachts. De rit duurt in alle gevallen 7 tot 8 uur. Hoewel de prijzen hetzelfde zijn, bespaar je op een hotelovernachting als je de nachtbus neemt. De vervoerders The Sinh Tourist, Thanh Buoi en Phuong Thrang brengen je allemaal naar Ho Chi Minh City voor ongeveer 10 euro voor een semi-sleeper plaatsje. Thanh Buoi onderscheidt zich met hun VIP bussen, waar je voor 17 euro in een echt bed een meer comfortabele reis beleeft en deze optie is dan ook aan te bevelen.

Kaartje kopen: Op de website 12Go.Asia krijg je een handig overzicht van alle bustijden en prijzen, en je kunt hier meteen reserveren.


2) Bus overdag

Overal gelden dezelfde reistijd, tarieven en opzet van de bussen. Het nadeel van een dagbus ten opzichte van een nachtbus is dat je alsnog een overnachting voor de volgende nacht moet regelen. Een voordeel is dat het overdag aantrekkelijker is om te kiezen voor een erg betaalbare semi-sleeper stoel.

Kaartje kopen: Ook deze kaartjes koop je eenvoudig via 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Hoewel vliegtickets voor de route Da Lat – Ho Chi Minh erg goedkoop zijn, zal de echte budget-backpacker nog steeds kiezen voor de voordelige bus. Je kunt al een vliegticket aanschaffen voor 17 euro. Vluchten vertrekken vanaf Dalat’s Lien Khuong Airport en duren ongeveer 50 minuten. JetStar, Vietnam Airlines en VietJet Air vliegen dagelijks meerdere keren naar Ho Chi Minh City. Het vliegveld van Dalat ligt wel 30 kilometer buiten het centrum, waardoor je eerst de shuttlebus of een taxi moet nemen. Met het in- en uitchecken en de rit van Ho Chi Minh Airport naar het stadscentrum erbij kost deze manier van reizen je alsnog enkele uren.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal