Can Tho

Can Tho

Can Tho is de belangrijkste plaats in de Mekong Delta, een regio in het zuiden van Vietnam. In en rondom de stad zijn slechts enkele bezienswaardigheden aanwezig, waardoor één volle dag waarschijnlijk volstaat om Can Tho te verkennen. Daarnaast zijn er andere bestemmingen te vinden in de Mekong Delta, waardoor je hier niet lang hoeft te blijven.

Drijvende markten

De drijvende markten zijn ongetwijfeld de meest interessante plekken in Can Tho en de omgeving. Cai Rang Floating Market is de grootste en belangrijkste markt in de omgeving. Alles bij deze markt gebeurt met boten; de handelswaar wordt verkocht vanaf boten, maar de klanten komen ook shoppen met de boot. En je raadt het al: je bezoekt Cai Rang met de boot vanuit Can Tho. Voor een paar euro kun je al op en neer vanuit het centrum van Can Tho. De handel van groenten, fruit en vis is een interessant schouwspel en met name in de vroege morgen is de markt een levendige plaats. Er zijn hier zelfs boten waar maaltijden en koffie geserveerd worden.

Ook Phong Dien is een kleurrijke marktplaats op het water en een goed alternatief voor Cai Rang. Houd er wel rekening mee dat je vroeg moet opstaan om de markten in volle glorie te zien, want na 8.00 uur verdwijnen de meeste boten en houdt de markt daarmee op te bestaan.


Can Tho


Can Tho


Boottocht

De Mekong Delta is populair vanwege de boottochten die je hier kunt maken. Met traditionele roeiboten baant je gids zich een weg door de smalle kanalen met modderbruin water en dichte begroeiing aan weerszijden. Het is een relaxte manier om van de mooie natuur te genieten en een inzicht te krijgen in het leven van de locals.

Vervoer in Can Tho

Een andere manier om de Mekong Delta te ontdekken is met de fiets. Vaak kun je bij een reiskantoor al voor een paar euro een fiets huren en bij sommige accommodaties krijg je zelfs gratis een leenfiets. Hiermee kun je bijvoorbeeld naar Lam The Cuong rijden, een cacaoplantage even buiten de stad waar je een tour kunt doen. Hierbij leer je alles over deze vrucht en het proces waarmee het wordt verwerkt in chocolade en andere producten, maar het hoogtepunt is voor velen de smaaktest. Je kunt er ook voor kiezen om een scooter te huren, hiermee kun je wat grotere afstanden afleggen. Voor de meeste reizigers is een fiets echter prima. Daarnaast rijden er ook taxi’s rond.


Can Tho


Overnachten in Can Tho

Er zijn een aantal hele leuke hostels gelegen in Can Tho. Voor een goede prijs kun je terecht in een dorm of in privékamer. Ook zijn er een aantal leuke homestays en simpele hotels te vinden in de stad.

Hoe kom ik er?

Can Tho heeft een eigen, internationale luchthaven. In Vietnam kun je onder meer vanuit Da Nang, Da Lat en Hanoi rechtstreeks naar Can Tho vliegen. Ook vanuit Bangkok gaan rechtstreekse vluchten. Bekijk onze tips voor het boeken van vliegtickets in Vietnam.

Dagelijks rijden meerdere bussen van Ho Chi Minh City naar Can Tho. Dit is een rit van ongeveer vier uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.