My Tho

My Tho

Je kunt de Mekong Delta in het zuiden van Vietnam verkennen vanuit diverse steden en My Tho is er een van. De stad ligt op ongeveer twee uur rijden van Ho Chi Minh City, waardoor het een populaire bestemming is als dagtrip. Je kunt hier een boottocht maken en diverse kleurrijke tempels bekijken, maar helaas mist My Tho de bijzondere drijvende markten die in het verderop gelegen Can Tho wel aanwezig zijn.

My Tho Market

Hoewel niet drijvend, is de markt van My Tho een interessante plaats om te bezoeken. De lokale bevolking komt hier in grote getalen om fruit, groenten, vlees en vis in te kopen. Het is een typische Vietnamese markt met verse producten, toeterende scooters en marktkooplui met gevlochten punthoeden. Je kunt hier ook een complete maaltijd eten, want er zijn noedel stalletjes aanwezig en ook visgerechten zijn hier verkrijgbaar.


My Tho


My Tho


Vinh Trang Pagode & Cao Dai Temple

Net buiten het centrum ligt de prachtige Vinh Trang Pagode, omringd door uitgestrekte tuinen. Er staan drie enorme Boeddhabeelden en het tempelcomplex heeft diverse gebouwen, die op fraaie wijze gedecoreerd zijn met houtsnijwerk en beeldjes met bladgoud. De architectuur is een mix van Europese stijlen en traditionele Vietnamese bouwkunst, en het tempelcomplex wordt gezien als een van de meest spectaculaire in Vietnam.

Ook de Cao Dai Temple – in de vorm van een kathedraal is een kleurrijke verschijning. Deze prachtig vormgegeven tempel behoort tot aanhangers van het caodaïsme, een religieuze stroming die geldt als mix van diverse godsdiensten. Deze mengelmoes is terug te vinden in de opvallende aankleding van de kerk in binnen- en buitenkant.

Maak een boottocht

Zowel de Mekong River als de My Tho River zijn geliefde plaatsen om boottrips te ondernemen. Tijdens deze tochten maak je een tussenstop bij verschillende eilandjes met fruitplantages en een workshop waar ze snoepgoed van kokosnoot maken. Als je een dagtrip of tour doet vanuit Ho Chi Minh City, is de boottocht vaak opgenomen in het programma.


My Tho


Vervoer in My Tho

Het centrum van de stad is compact genoeg om lopend te verkennen. Alleen het busstation ligt wat buiten de stad. Als je hier aankomt kun je met lokaal vervoer verder reizen naar je accommodatie in de stad.

Overnachten in My Tho

Er zijn nog geen hostels gevestigd in My Tho. Wel zijn er verschillende homestays waar je voor een goede prijs een kamer kunt krijgen. Ook zijn er een aantal simpele hotels. Reken op een prijs van €10 tot €20 per nacht.

Hoe kom ik er?

Vanuit het busstation Mien Tay in Ho Chi Minh gaan dagelijks vele bussen naar My Tho. Vanuit Can Tho ben je ruim drie uur onderweg. Als je vanuit andere steden in Vietnam naar My Tho wil reizen, kun je het beste overstappen in Ho Chi Minh City.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.