Moc Chau

Moc Chau

Ten noordwesten van het bekendere Mai Châu vind je het district van Mộc Châu, het berggebied in de noordelijke provincie Sơn La in Vietnam. Mộc Châu biedt je een wereld van intense rust en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel groepen jonge Vietnamezen in het weekend of in hun vakantie afreizen naar deze plek om te ontsnappen aan het hectische stadsleven. Mộc Châu staat bekend om haar fel groene theeplantages, die je op iedere heuvel kunt vinden. Ook kersverse Vietnamese bruidsparen reizen vaak af naar dit gebied om hier hun trouwfoto’s te laten maken in een van de talloze bloemenvelden.

Uitdagend en goedkoop

Om Mộc Châu te bezoeken, moet je wel van wat uitdaging houden. Terwijl het namelijk een bekende bestemming is voor Vietnamezen, staat deze plaats nog niet bepaald op de westerse kaart. Houd er dus rekening mee dat de lokale bevolking geen Engels spreekt, en dat er weinig tot geen georganiseerde tours zijn om de omgeving te ontdekken. Je zult dus echt zelf aan de slag moeten! Waar westers toerisme haar intrede nog niet heeft gedaan, zie je dit gelukkig ook terug in de prijzen. Moc Chau is een waar Walhalla voor de avontuurlijke budgetreiziger. Net als Sapa kan de temperatuur hier ‘s avonds behoorlijk dalen. Zorg dus voor wat warme kleding alvorens je vol goede moed vertrekt.


moc chau


Bezienswaardigheden in Mộc Châu

Van november tot en met januari brengen ontelbare bloemen het district tot leven. Bijzondere plekken om te bezoeken zijn bịjvoorbeeld de omgeving van Tea Village in Nông Trường en de witte bloemenvelden van Bản Ba Phách. Voor een goede indruk van de witte bloesem is een tocht van Vân Hồ naar Chiềng Hắc aan te raden. Het gebied van Mộc Châu is echter zo vol van natuur, dat iedere willekeurige trip door deze regio een bezienswaardigheid an sich is.

Vanuit Mộc Châu is het ook mogelijk om Pha Luong te bezoeken, een 2000 meter hoge berg op de grens met Laos. Houd er echter rekening mee dat je zonder lokale gids geen toestemming krijgt om de berg te beklimmen. Daarnaast moeten de gidsen over de juiste papieren beschikken, waardoor een trip naar Pha Luong niet vanzelfsprekend is. Een comfortabele organisatie die tours organiseert naar Pha Luong is Activetravel Asia, gestationeerd in Hanoi. Hoewel zij over een goede kennis van de Engelse taal beschikken, is een uitstapje naar Pha Luong met deze organisatie aan de prijzige kant.


Moc Chau


Moc Chau


Vervoer in Mộc Châu

Om het maximale uit je trip naar Mộc Châu te halen, kun je dit gebied het beste per scooter of motor bezoeken. Hoewel het een prachtig gebied is om te fietsen, verhuren ze dit soort tweewielers helaas niet. Scooters zijn gelukkig wel ter plekke te huren, met name bij de betere accommodaties.

Overnachten in Mộc Châu

Hoewel Mộc Châu een legio aan hotels biedt, raden wij aan om een nacht in Bơ House te verblijven, een hostel in Nông Trường gerund door een groepje jonge enthousiaste Vietnamezen. Niet enkel slaap je daar voor zo’n twee euro per nacht, ook ligt het centraal in Mộc Châu waardoor het een prima uitvalsbasis vormt voor een reis door het gebied. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Vietnam

Hoe kom ik er?

Om in Mộc Châu te geraken, koop je een ticket op het busstation van Hanoi. Afhankelijk van de vertrektijd kunnen de prijzen variëren, maar gemiddeld betaal je voor een kaartje zo’n €6. Informeer eerst bij je hostel wat de vertrektijden en de prijzen zijn. De terugweg naar Hanoi is iets lastiger, gezien duidelijke busstations in het gebied ontbreken. Regel bij je verblijfplaats een taxi om je bij het punt af te zetten waar de bus naar Hanoi passeert.

Ons oordeel:
7/10

Mộc Châu is een prachtig, goedkoop en veelal onontdekt gebied die de echte avonturier zeker bezocht moet hebben. Helaas is het gebied minder geschikt voor reizigers die de comfortabele route willen bewandelen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.