Meenemen Vietnam

Meenemen Vietnam

Wat moet je allemaal meenemen naar Vietnam als je gaat backpacken? Dit komt behoorlijk overeen met hetgeen wat je voor andere landen in Azië moet meenemen. Bekijk daarom allereerst onze algemene tips over wat mee te nemen. Als je iets vergeten bent kun je dit eventueel ook in Vietnam kopen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Bekijk ook onze paklijst voor Vietnam, waarin je alles kunt afstrepen voor je vertrek.

Reisgids

Neem sowieso een reisgids van Vietnam mee. Je kunt als backpacker eigenlijk niet zonder. Je leest in je reisgids alles over de leukste accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en nog meer onmisbare tips.

Kleding voor Vietnam

In het noorden van Vietnam, in het populaire dorpje Sapa bijvoorbeeld, kan het flink afkoelen. Ook in Dalat en andere hoog gelegen steden kan het fris worden. Neem dus zeker een vest of een jas – welke niet al te veel ruimte inneemt – mee. Een poncho is ook zeker aan te raden. Tropische buien komen geregeld voor in Vietnam.

Meenemen naar Vietnam

Vietnam is een divers land, waarbij je tijdens je bezoek waarschijnlijk verschillende steden, stranden en natuurlijke hoogtepunten aandoet. Houdt met het inpakken van je backpack rekening met deze verschillende omstandigheden. Onderstaande items zijn handig om mee te nemen naar Vietnam.

Reisuitrusting

Muskietennet: Veel bungalows en hostels hebben een muskietennet boven de bedden hangen, maar houdt er rekening mee dat deze vaak versleten en zeker niet geïmpregneerd zijn.

Packing Cubes: Kan je nooit wat vinden in je backpack of heb je altijd moeite om je tas dicht te krijgen? Met een packing cube kun je jouw spullen scheiden in kleine tasjes, waardoor je alles gemakkelijk terugvindt in je bagage als je eenmaal in Vietnam bent.

Lakenzak: Slaap je in een bamboe hutje op het stand? Super gaaf natuurlijk, maar een beetje hygiëne is toch fijn. Met je eigen lakenzak kun je in elk budget hostel terecht. Kies je voor de wat luxere accommodaties? Dan heb je een lakenzak waarschijnlijk niet nodig.

Drybags: Met name als je de stranden gaat bezoeken is een drybag een aanrader. In deze waterbestendige tas leg je jouw waardevolle spullen, waardoor deze beschermd zijn als je een boottocht maakt of als je getroffen wordt door een tropische regenbui. Ook een must als je boottochten gaat maken in Vietnamese bestemmingen als de Mekong Delta en Tam Coc in Ninh Binh.

Reishanddoeken: Een ander ideaal item om mee te nemen naar Vietnam is een reishanddoek. Niet alleen voor de bezoekjes aan het strand, maar ook in je hostel komt zo’n sneldrogende, compacte handdoek goed van pas.

LifeStraw: het tap water in Vietnam is niet te drinken, wat betekend dat je als backpacker waarschijnlijk heel wat waterflessen verslijt. Helemaal op eilanden belanden deze vaak op het stand of in het water. Wil je een beetje rekening houden met je omgeving en niet steeds flessen water te hoeven kopen? Met de LifeStraw drink je gefilterd water zo uit de kraan.

Waszak en schoenenzak: Zeker als je lang gaat backpacken en veelvuldig de was moet doen is een waszak ideaal. Hiermee worden jouw vieze spullen gescheiden van jouw schone outfits en voorkom je dat de geur zich verspreidt. Met een schoenenzak doe je min of meer hetzelfde, maar dan voor schoenen. Handig als je in Vietnam een trekking maakt in een bestemming als het vaak modderige Sapa .

Toiletartikelen: Neem essentiële toiletartikelen mee, maar bedenk dat je veel artikelen ter plekke in Vietnam ook kunt kopen. Een reisformaat van shampoo, tandpasta, enzovoort kan handig zijn. Gezien het warme weer en mogelijke insectenbeten is het belangrijk om zonnebrandcrème en muggenwerend middel mee te nemen.

Reisdocumenten

Zorg ervoor dat je paspoort nog geldig is en vraag op tijd een visum voor Vietnam aan. Maak kopieën van belangrijke documenten zoals je paspoort en verzekeringspolissen.

Stekkers

Er worden in Vietnam drie verschillende stopcontacten gebruikt; type a, type c en type d. In Nederland gebruiken we type c en type f. In onze ervaringen zijn in de meeste accommodaties wel type c stopcontacten aanwezig, maar het kan voorkomen dat dit niet het geval is en je stekkers dus niet werken. Neem voor de zekerheid een reisstekker mee of koop ter plekke een adapter.

stekker vietnammeenemen vietnamstopcontact vietnam


Download onze inpaklijst

Wil je een handige inpaklijst die je gemakkelijk kunt uitprinten? Vul dan je e-mailadres in en we sturen de inpaklijst direct naar je toe.