Meenemen Vietnam

Meenemen Vietnam

Wat moet je allemaal meenemen naar Vietnam als je gaat backpacken? Dit komt behoorlijk overeen met hetgeen wat je voor andere landen in Azië moet meenemen. Bekijk daarom allereerst onze algemene tips over wat mee te nemen. Daarnaast kan je ook onze checklist gebruiken om te kijken of je alle benodigdheden in huis hebt. Als je iets vergeten bent kun je dit eventueel ook in Vietnam kopen, maar dit is niet altijd even makkelijk.

Reisgids

Neem sowieso een reisgids van Vietnam mee. Je kunt als backpacker eigenlijk niet zonder. Je leest in je reisgids alles over de leukste accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en nog meer onmisbare tips.

Kleding voor Vietnam

In het noorden van Vietnam, in het populaire dorpje Sapa bijvoorbeeld, kan het flink afkoelen. Ook in Dalat en andere hoog gelegen steden kan het fris worden. Neem dus zeker een vest of een jas – welke niet al te veel ruimte inneemt – mee. Een poncho is ook zeker aan te raden. Tropische buien komen geregeld voor in Vietnam.

Stekkers

Er worden in Vietnam drie verschillende stopcontacten gebruikt; type a, type c en type d. In Nederland gebruiken we type c en type f. In onze ervaringen zijn in de meeste accommodaties wel type c stopcontacten aanwezig, maar het kan voorkomen dat dit niet het geval is en je stekkers dus niet werken. Neem voor de zekerheid een reisstekker mee of koop ter plekke een adapter.

stekker vietnammeenemen vietnamstopcontact vietnam


Waar je backpack kopen online?

Onze favoriete keuze voor het kopen van je backpack is Coolblue. Zij hebben een groot aanbod, zeer handige tips voor het kopen van de juiste backpack en een geweldige service. Bovendien bezorgen ze gratis en kan je altijd gratis retourneren.

Leesboek

Inkopen doen

Een handige website voor het kopen voor alle benodigdheden voor je backpack-reis is Backpackspullen. Naast backpacks kun je hier ook vele handige accessoires aanschaffen. Ideaal om op één site gelijk meerdere items te kopen. Gebruik de kortingscode “backpackeninazie” voor 5% korting op het gehele assortiment. Er zijn nog een beperkt aantal kortingscodes beschikbaar, dus wees er op tijd bij.