Meenemen Vietnam

Meenemen Vietnam

Wat moet je allemaal meenemen naar Vietnam als je gaat backpacken? Dit komt behoorlijk overeen met hetgeen wat je voor andere landen in Azië moet meenemen. Bekijk daarom allereerst onze algemene tips over wat mee te nemen. Daarnaast kan je ook onze checklist gebruiken om te kijken of je alle benodigdheden in huis hebt. Als je iets vergeten bent kun je dit eventueel ook in Vietnam kopen, maar dit is niet altijd even makkelijk.

Reisgids

Neem sowieso een reisgids van Vietnam mee. Je kunt als backpacker eigenlijk niet zonder. Je leest in je reisgids alles over de leukste accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en nog meer onmisbare tips.

Kleding voor Vietnam

In het noorden van Vietnam, in het populaire dorpje Sapa bijvoorbeeld, kan het flink afkoelen. Ook in Dalat en andere hoog gelegen steden kan het fris worden. Neem dus zeker een vest of een jas – welke niet al te veel ruimte inneemt – mee. Een poncho is ook zeker aan te raden. Tropische buien komen geregeld voor in Vietnam.

Reisdocumenten

Zorg ervoor dat je paspoort nog geldig is en vraag op tijd een visum voor Vietnam aan. Maak kopieën van belangrijke documenten zoals je paspoort en verzekeringspolissen.

Stekkers

Er worden in Vietnam drie verschillende stopcontacten gebruikt; type a, type c en type d. In Nederland gebruiken we type c en type f. In onze ervaringen zijn in de meeste accommodaties wel type c stopcontacten aanwezig, maar het kan voorkomen dat dit niet het geval is en je stekkers dus niet werken. Neem voor de zekerheid een reisstekker mee of koop ter plekke een adapter.

stekker vietnammeenemen vietnamstopcontact vietnam


Toiletartikelen

Neem essentiële toiletartikelen mee, maar bedenk dat je veel artikelen ter plekke in Vietnam ook kunt kopen. Een reisformaat van shampoo, tandpasta, enzovoort kan handig zijn. Gezien het warme weer en mogelijke insectenbeten is het belangrijk om zonnebrandcrème en muggenwerend middel mee te nemen.

Download oze inpaklijst

Wil je een handige inpaklijst die je gemakkelijk kunt uitprinten? Vul dan je e-mailadres in en we sturen de inpaklijst direct naar je toe.