Ben Tre

Ben Tre

Ben Tre is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het zuiden van Vietnam. De stad is gelegen in het populaire gebied van de Mekong Delta, maar lijkt door de meeste toeristen overgeslagen te worden. Hierdoor is het de perfecte plek om het authentieke leven aan de Mekong Delta te zien, met smalle waterwegen, vissers en fruitplantages. De stad zelf is vrij rustig en hierdoor een fijne plek om doorheen te wandelen en op het terras te genieten van een Vietnamese koffie. Reken er wel op dat de meeste mensen geen woord Engels spreken, wat de communicatie soms lastig maakt. Gelukkig is de bevolking erg vriendelijk en behulpzaam en kom je er samen wel uit. In Ben Tre kun je je zeker een dag of twee vermaken met een boottocht over de Mekong, fietsen in de prachtige omgeving en het bezoeken van een van de bijzondere ‘coconut candy’ fabrieken.

Bezienswaardigheden

De populairste activiteit in Ben Tre is een boottocht over de Mekong. Je vaart met een boot door de smalle waterwegen en aanschouwt het traditionele leven op het water. Tijdens je rit zie je vrachtschepen, lokale vissers, fruitboten en de bamboe huisjes langs de waterkant. Je kunt een boottocht zelf regelen vlak bij de brug op de Ben Tre rivier of via je hotel of toeristenbureau. Er zijn al boottrips van een uur, maar je kunt ook kiezen voor uitgebreidere tours van drie tot vier uur. Prijzen van boottochten beginnen vanaf 100.000 VND. Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen in Ben Tre is een bezoek aan een coconut candy fabriek. Ben Tre staat namelijk bekend om zijn vele kokosnootbomen en de producten die ze hiervan maken. Het bijzondere aan deze fabriek is dat bijna alles in het proces nog met de hand gedaan wordt. Je kunt tijdens je bezoek de snoepjes proeven en er zit een winkel bij waar je verschillende soorten kokosnoot snoepgoed kunt kopen.


Ben Tre


Ben Tre


Eten in Ben Tre

Het beste eten vind je in de buurt van de avondmarkt. Hier zijn verschillende foodstalletjes en restaurantjes die lekker Vietnamees eten serveren. Doordat Ben Tre amper toeristen ziet is er weinig Europees eten te vinden. Mocht je nu toch op zoek zijn naar westers eten dan zit er wel een pizza restaurant in het centrum en een grote CoopMart met een goede bakkerij.

Vervoer in Ben Tre

Ben Tre bezit over één van de mooiste landschappen in de Mekong Delta. Je kunt deze het beste bezichtigen op de fiets. Fietsen zijn bij verschillende hotels te huur. Het is aan te raden om naar Binh Phu village en My Thanh An village te rijden. Tijdens de tocht kun je genieten van de lokale bevolking die aan het werk is op de vele fruitkwekerijen. Als je geen zin hebt om te fietsen kun je ook een scooter huren, maar wij raden aan om een fiets te huren.


Ben Tre Mekong Delta


Overnachten in Ben Tre

Er zijn verschillende (luxere) resorts te vinden langs de rivier. Oasis hotel is een goede en betaalbare optie met een buitenzwembad waar je heerlijk kunt afkoelen. Er zijn ook goedkopere homestays en guest houses in de buurt van Ho Truc Giang, dit is een mooi meer waar veel locals komen voor een avondwandeling. Deze guest houses zijn niet op booking websites te vinden, maar vaak is er nog voldoende plek.

Hoe kom ik er?

Je kunt vanaf Ho Chi Minh City een directe (mini)bus pakken vanaf Mien Tay busstation. De bus vertrekt de hele dag door en duurt ongeveer twee uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.