Van Mui Ne naar Ho Chi Minh City

Van Mui Ne naar Ho Chi Minh City

De 220 kilometer tussen de kustplaats Mui Ne en de metropool Ho Chi Minh City kun je per bus of trein afleggen. Doordat veel backpackers Ho Chi Minh City gebruiken als overstapplaats om naar andere plaatsen in Vietnam of Zuidoost-Azië te reizen, is dit een populaire route.

Zo reis je van Mui Ne naar Ho Chi Minh City:

1) Bus

Bustickets zijn erg goedkoop en bovendien is de reistijd met 4 tot 5 uur niet zo lang. Reizen met Hanh Café is de beste optie, omdat hun bussen vanuit het centrum van Mui Ne vertrekken. De bussen van Hanh Café doen 4 uur over deze reis. Voor 5 euro heb je al een kaartje en de bussen zijn uitgerust met airconditioning. Je kunt ook kiezen voor de bekende vervoerder The Sinh Tourist, maar hun busstation ligt ten zuiden van het centrum van Mui Ne en is daardoor minder goed bereikbaar.

Kaartje kopen: Je kunt je kaartjes kopen op het busstation of van tevoren via de website 12Go.Asia.


2) Trein

Treinen vertrekken in de middag en de nacht vanuit de treinstations van Phan Thiet en Binh Thuan, die respectievelijk 30 kilometer en 41 kilometer buiten Mui Ne liggen. Het is een gedoe om hier te komen en dat al voordat je aan de eigenlijke treinreis begint. Mocht je toch voor de trein willen kiezen; je betaalt gemiddeld 10 euro voor een kaartje en de reis duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Vooral ’s avonds en ’s nachts rijden de treinen, zodat je in de vroege morgen in Ho Chi Minh City aankomt.

Kaartje kopen: Treintickets reserveer je gemakkelijk via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal