Van Hoi An naar Nha Trang

Van Hoi An naar Nha Trang

Hoi An behoort tot onze favoriete bestemmingen van Vietnam. Dit in tegenstelling tot het toeristische Nha Trang, wat we juist aanraden om te vermijden. Als je echter vanuit Hoi An naar het zuiden wilt reizen is de kans groot dat je via Nha Trang gaat. Hieronder lees je hoe je deze afstand het beste aflegt.

Zo reis je van Hoi An naar Nha Trang:

1) Bus

De populairste en gemakkelijkste optie om van Hoi An naar Nha Trang te reizen is met de bus. Er zijn een aantal busmaatschappijen actief op deze route. De snelste maatschappij doet er zo’n tien uur over, terwijl andere meer pauzes inlassen en ruim elf uur over de rit doen. De bussen vertrekken aan het einde van de dag. Hierdoor reis je voornamelijk tijdens de nachturen, alhoewel je wel erg vroeg in de ochtend aankomt in Nha Trang. Dit is wel fijn als je gelijk doorreist naar Mui Ne of Dalat, dan kun je gelijk de volgende bus nemen.

Kaartje kopen: Je kunt dit ter plekke regelen bij de busmaatschappij, via je accommodatie of online op 12Go.Asia.


2) Trein vanaf Da Nang

Nha Trang beschikt over een treinstation, waardoor je badplaats ook met de trein kunt bereiken. Hoi An heeft echter geen treinstation. Het nabijgelegen Da Nang wel. Je zult dus eerst met de bus of taxi naar Da Nang moeten gaan, waar je ongeveer een half uur over doet. Met de trein ben je vervolgens nog negen tot elf uur onderweg, afhankelijk van welke trein je neemt. Als je hiervoor kiest raden we aan om de nachttrein te nemen, zodat je geen kostbare tijd overdag kwijt bent.

Kaartje kopen: Op het treinstation van Da Nang of online via 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Als je geen zin hebt om tien uur in de bus of trein door te brengen is het vliegtuig een optie. Wederom zul je eerst naar Da Nang moeten gaan, waar het dichtstbijzijnde vliegveld te vinden is. Je hebt al een vliegticket voor enkele tientjes. Hoe dan ook ben je uiteraard duurder uit dan voor de bus of trein. We raden de binnenlandse vlucht daarom alleen aan als je weinig tijd hebt of de lange reis echt wilt vermijden.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in Vietnam.


Meer over deze bestemmingen: