Van Hoi An naar Hué

Van Hoi An naar Hué

Het kleurrijke, koloniale stadje Hoi An is een van de meest populaire plekken in Vietnam. Ongeveer 130 kilometer ten noorden van Hoi An ligt Hué, dat onder meer een prachtig bewaard gebleven keizerlijke stad heeft. Voor deze populaire route kun je kiezen voor de trein, bus en scooter of motor als vervoermiddel. Hier vind je tips voor je reis.

Zo reis je van Hoi An naar Hué:

1) Bus

De bus is de goedkoopste en gemakkelijkste manier om van Hoi An naar Hue te reizen. Je betaalt iets meer dan €3 voor een kaartje en je wordt bij je accommodatie opgehaald door een minibusje, waarmee je naar de reguliere bus wordt gebracht. Je wordt ongeveer vier uur later afgezet bij Hue Bus Station South, dat buiten het centrum ligt. Met een korte taxirit of voor €1,20 met een minibusje bereik je het centrum van Hue. Je kunt ook kiezen voor de luxere toeristenbus van Hue Tourist, waarbij je wel in het centrum wordt afgezet.

Kaartje kopen: Vraag naar de opties in je accommodatie in Hoi An of loop een willekeurig reiskantoor binnen. Of kijk online op 12Go.Asia.


2) Bus en trein

Als je een deel van de trip per trein af wil leggen, zul je eerst op de bus naar Da Nang moeten stappen. Vanuit het busstation van Hoi An kun je voor €1 de bus nemen naar het treinstation van Da Nang. Deze rit duurt ruim een uur. Verspreid over de dag rijden veel treinen tussen Da Nang en Hue. De tickets kosten gemiddeld €4 tot €5, maar in sommige treinen krijg je voor minder dan €3 een minder comfortabele zitplaats. De reistijd hangt af van de specifieke trein die je kiest, maar gemiddeld duurt de rit ongeveer drie uur.

Kaartje kopen: Kaartjes voor de bus kun je in de bus zelf kopen. De makkelijkste manier om je kaartjes te kopen is via 12Go.Asia.


3) Scooter of motor

Verschillende reisbureaus in Hoi An bieden gespecialiseerd scooter- of motorverhuur aan, waarbij je je tweewieler in kunt leveren in Hué. Dit is een populaire manier om de beroemde landschappen van de Hai Van Pas tussen deze steden te verkennen. De huurprijs van een motor om deze route af te leggen ligt rond de €20. Als je meer van de berglandschappen wil genieten en de tijd wil nemen, is dit een leuk alternatief voor het goedkopere openbaar vervoer.

Kaartje kopen: De huur kun je regelen in een van de vele reiskantoren in Hoi An en wellicht ook via je accommodatie.


Meer over deze bestemmingen: