Van Cat Ba naar Hanoi

Van Cat Ba naar Hanoi

Cat Ba Island een leuke plek als je de beroemde Ha Long Bay op eigen gelegenheid wil bekijken, zonder de massale georganiseerde tours. Vanaf Cat Ba reis je eenvoudig verder naar Hanoi, dat 150 kilometer zuidelijker ligt. In dit artikel zetten wij de beste reistips voor je op een rijtje.

Zo reis je van Cat Ba naar Hanoi:

1) Bus

De bus is verreweg het handigste vervoermiddel, omdat je niet hoeft over te stappen en dus na een soepele reis in Hanoi aankomt. Vanuit het centrum van de plaats Cat Ba rijden dagelijks 3 bussen van Hoang Long, namelijk om 8:50, 12:15 en 16:00 uur. De bussen stoppen aan de rand van het populaire Old Quarter en in het zuidelijke busstation Nuoc Ngam. De reistijd bedraagt ongeveer 4 uur en een kaartje voor een enkele reis kost je 12 euro.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar op de website 12Go.Asia en de website van Hoang Long.


2) Boot en bus

Als je wil genieten van de mooie landschappen in Halong Bay, kun je het eerste deel van de reis ook per boot afleggen. Met de speedboot reis je naar Hai Phong, vanwaar je je weg vervolgt met de bus naar Hanoi. De boot is 90 minuten onderweg en een ticket kost je 7 euro. De busreis naar Hanoi duurt nog eens 90 minuten. Een kaartje voor de rit naar de hoofdstad kost slechts 4 euro.

Kaartje kopen: Boottickets kun je ter plaatse in Cat Ba kopen en voor buskaartjes kun je terecht op 12Go.Asia.


3) Boot en trein

Voor deze mogelijkheid neem je dezelfde speedboot, maar neem je vanaf Hai Phong de trein naar Hanoi. Er rijden dagelijks 4 treinen op dit traject. De trein is een stukje langzamer dan de bus; je bent ruim 2 uur onderweg. Voor een kaartje betaal je omgerekend zo’n 3 euro.

Kaartje kopen: Treinkaartjes koop je eenvoudig via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal