Van Phu Quoc naar Phnom Penh

Van Phu Quoc naar Phnom Penh

Phu Quoc is een relaxed eiland in het uiterste zuiden van Vietnam, dicht bij Cambodja. Als je verder wil reizen naar Cambodja, kun je je weg bijvoorbeeld vervolgen naar de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Je kunt voor deze route van 250 kilometer gebruikmaken van de veerboot en bus of het vliegtuig.

Zo reis je van Phu Quoc naar Phnom Penh:

1) Veerboot en bus

De meest budgetvriendelijke manier van reizen tussen het eiland Phu Quoc en Phnom Penh is een combinatie van de ferry en de bus. Dagelijks kun je vanaf 8:00 uur ongeveer iedere twee uur op de boot stappen bij Phu Quoc Bai Vong Port. De boot brengt je in een uur en vijftien minuten naar Ha Tien. Op loopafstand van de terminal ligt het kantoor van busvervoerder Bien Ha Tien, die iedere dag met drie bussen naar Phnom Penh rijdt. De bussen vertrekken om 0:00, 6:30 en 11:00 uur, dus als je nog dezelfde dag in Phnom Penh wil aankomen zul je om 8:00 uur de veerboot vanaf Phu Quoc moeten nemen. Kaartjes voor de boot kosten €12 en voor de busrit van vier uur betaal je €13.

Kaartje kopen: Tickets voor de veerboot kun je online via 12Go.Asia reserveren. De bustickets zijn in Ha Tien ter plekke verkrijgbaar.


2) Vliegtuig

Er gaan geen rechtstreekse vluchten van Phu Quoc naar Phnom Penh, maar je maakt altijd een overstap in Ho Chi Minh City. Vietnam Airlines verzorgt deze vlucht diverse keren per dag en de reis duurt met tussenstop ongeveer zes uur. In theorie kun je dus vliegen tussen deze bestemmingen, maar in de praktijk zijn de tickets met €125 erg duur. Bovendien bespaar je weinig tijd ten opzichte van de boot- en busreis.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina.


Meer over deze bestemmingen: