Van Da Nang naar Hué

Van Da Nang naar Hué

In het midden van Vietnam vind je enkele interessante plekken, waaronder de keizerlijke stad Hué met zijn historische citadel. Als je van noord naar zuid reist, stop je wellicht ook in de moderne stad Da Nang. Tussen Da Nang en Hué ligt slechts 90 kilometer, en je volbrengt deze reis dan ook eenvoudig per trein, bus of motor.

Zo reis je van Da Nang naar Hué:

1) Bus

De bus is het best vervoermiddel op deze route, vanwege de zeer lage ticketprijs en het feit dat je ondanks de lage prijs ook nog bij je hostel wordt opgepikt. In totaal rijden dagelijks ongeveer 10 bussen van verschillende maatschappijen van Da Nang naar Hué. Een enkele reis naar Hué kost 2 tot 3 euro. Zodra je gereserveerd hebt, krijg je een bewijs dat je laat zien wanneer je per minibus bij je accommodatie wordt opgehaald en naar het opstappunt van de grote bus wordt gebracht. Je wordt in Hué na een rit van 90 minuten afgezet bij Bus Station South, vanwaar je een stevige wandeling naar het centrum kunt maken of voor 1 euro een taxibusje deelt met andere passagiers.

Kaartje kopen: Bij je hostel of een van de toeristenkantoren kun je eenvoudig tickets reserveren.


2) Trein

Treinkaartjes zijn eveneens spotgoedkoop; voor de goedkoopste kaartjes betaal je 2 euro, maar de meeste zitplaatsen kosten ongeveer 4 euro. De reis duurt per trein 2 uur tot 2 uur en 30 minuten. Iedere dag rijden vele treinen op deze route, dus je hebt voldoende opties.

Kaartje kopen: Treinkaartjes zijn verkrijgbaar via 12Go.Asia en op het station van Da Nang. Er gaan dagelijks genoeg treinen om niet te hoeven reserveren.


3) Motor of scooter

Het traject Da Nang – Hué is een geliefde route onder backpackers, vanwege de mooie Hai Van bergpas. Als je de tijd hebt en het geen probleem vindt om wat meer geld uit te geven, kun je ook voor een dag een motor huren en op je eigen tempo deze route afleggen. Je kunt zonder problemen je motor huren in Da Nang en terugbrengen in Hué. Je betaalt wel fors meer dan voor een bus- of treinkaartje; de huur voor een dag bedraagt ongeveer 20 euro als je specifiek deze route wil afleggen.

Kaartje kopen: Stap een reiskantoor binnen om naar de mogelijkheden te vragen.


Wees sociaal