Van Ninh Binh naar Hué

Van Ninh Binh naar Hué

Door de waanzinnig mooie omgeving met bergen, rijstvelden en grotten is het stadje Ninh Binh een geweldige bestemming in Vietnam. Vanuit Ninh Binh kun je eenvoudig doorreizen naar andere plaatsen in het land, waaronder Hué. Deze kuststad ligt ongeveer 550 kilometer ten zuiden van Ninh Binh. Je bereikt Hué gemakkelijk per bus en trein. Wij geven je een overzicht van de reismogelijkheden.

Zo reis je van Ninh Binh naar Hué:

1) Trein

Wanneer je met de trein van Ninh Binh reist, heb je de keuze uit een dag- en nachttrein. In beide gevallen reis je zonder overstap naar het station in Hué, een trip die tussen de 11 en 12 uur duurt. De dagtreinen – die iets na 8:00 uur en 11:00 uur vertrekken – zijn de beste optie, omdat de zitplaatsen goedkoop zijn en je onderweg bij daglicht van het landschap kunt genieten. In de tweede klasse is airconditioning en heb je voldoende beenruimte, en een kaartje kost nog geen 18 euro. Als je voor de nachttrein van 22:25 uur kiest, betaal je 26 euro voor een bed in de tweede klasse en kom je de volgende morgen om 9:30 uur aan in Hué.

Kaartje kopen: Je kunt treintickets eenvoudig reserveren via de website 12Go.Asia en wellicht ook via je accommodatie in Ninh Binh.


2) Bus

Buskaartjes voor de route Ninh Binh – Hué zijn goedkoper dan de tickets voor een zitplaats in de trein, maar de reis duurt fors langer. Doordat de reis 15 uur en 45 minuten in beslag neemt, zal je vroeg of laat behoefte hebben aan een bed. In de bus kun je je stoel slechts ver achterover klappen, maar niet helemaal plat. Met 14 euro zijn de kaartjes erg goedkoop, en als je met een klein budget reist heb je er wellicht een minder comfortabele reis voor over. De bussen van Hoang Long rijden deze route de hele dag door, dus je bent met de bus erg flexibel.

Kaartje kopen: De gemakkelijkste manier om bustickets te kopen is op de website 12Go.Asia. Of vraag bij je accommodatie in Ninh Binh om hulp.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal