Van Ho Chi Minh City naar Mui Ne

Van Ho Chi Minh City naar Mui Ne

Als je in Ho Chi Minh City – de dichtstbevolkte stad van Vietnam – even genoeg hebt van alle intense prikkels, is het strand een aangename plaats om bij te komen. De kustplaats Mui Ne ligt slechts 220 kilometer bij Ho Chi Minh City vandaan, zodat je binnen een oogwenk naar dit relaxte plaatsje kunt reizen. Voor je reis op deze route kun je kiezen voor de trein of de bus.

Zo reis je van Ho Chi Minh City naar Mui Ne:

1) Bus

Reizen met de bus is erg gemakkelijk en bovendien zijn de kaartjes spotgoedkoop. De bekende Vietnamese vervoerders Hanh Café en The Sinh Tourist zetten vanuit hun hoofdkantoren in Ho Chi Minh City dagelijks verschillende bussen in voor deze route. Je kunt in de stoelen redelijk ver achterover leunen, wat erg comfortabel is voor een rit van slechts 5 uur. De prijs voor bustickets begint al bij 5,30 euro en je wordt langs het strand even ten zuiden van Mui Ne zelf afgezet.

Kaartje kopen: Het is eenvoudig om je bustickets te kopen via de website 12Go.Asia of in de kantoren van Hanh Café en The Sinh Tourist.


2) Trein en taxi

De trein is in veel gevallen comfortabeler dan de bus, maar voor deze route moet de trein het toch afleggen tegen de bus. Je kunt met de trein wel dicht bij Mui Ne komen, maar de kustplaats zelf heeft geen treinstation. Het eindstation van de trein is Phan Thiet, dat op 30 kilometer afstand van Mui Ne ligt. Een treinkaartje naar Phan Thiet kost 8 tot 11,50 euro, afhankelijk van de klasse waarin je reist. Voor het laatste stuk zal je een taxi moeten nemen, waardoor deze optie eigenlijk alleen interessant is wanneer je in een groep reist of toevallig mensen in de trein tegenkomt die ook naar Mui Ne willen. Reken op 10 tot 15 euro voor de rit vanaf Phan Thiet treinstation naar Mui Ne. Het enige voordeel van deze optie is dat je precies bij je accommodatie wordt afgezet.

Kaartje kopen: Via de website 12Go.Asia kun je gemakkelijk treintickets reserveren. De taxi kun je ter plaatse regelen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal