Van Ho Chi Minh City naar de Mekong Delta

Van Ho Chi Minh City naar de Mekong Delta

De Mekong Delta is een van de meest bijzondere natuurfenomenen in Vietnam, en boottochten door dit gebied zijn dan ook populair onder backpackers. De Mekong Delta ligt relatief dichtbij Ho Chi Minh City. Het dichtstbijzijnde stadje in de delta ligt 70 kilometer bij de miljoenenstad vandaan. Je kunt de voornaamste steden in de delta bereiken per bus.

Zo reis je van Ho Chi Minh City naar de Mekong Delta:

1) Bus

De beste plekken om de machtige Mekong Delta te ontdekken zijn de plaatsen My Tho, Can Tho en Ben Tre. Hoewel de meeste reizigers een dagtrip maken vanuit Ho Chi Minh City, kun je ook op eigen gelegenheid naar deze plekken gaan. Hiervoor kun je op het busstation Mien Tay in het zuiden van de stad op een van de vele dagelijkse bussen naar de Mekong Provincie stappen. Verspreid over de dag rijden 7 bussen naar Ben Tre, die onderweg stoppen in My Tho. Tickets voor een rit met deze bus kosten omgerekend 3 euro. De tocht naar Ben Tre duurt 2 uur, terwijl je naar My Tho ongeveer 1,5 uur onderweg bent.

Voor Can Tho stap je op een andere bus. Deze bussen rijden dag en nacht iedere 30 minuten. Je betaalt voor een enkele reis naar Can Tho 4 euro en de rit vanaf busstation Mien Tay duurt gemiddeld 3 uur en 30 minuten.

Kaartje kopen: Door de regelmatige frequentie van de bussen kun je je tickets gemakkelijk op het busstation zelf kopen.


Wees sociaal