Van Ho Chi Minh City naar Dalat

Van Ho Chi Minh City naar Dalat

Als je in Vietnam het contrast wil ervaren tussen warme miljoenensteden en verfrissende hooglanden, dan is een bezoek aan Ho Chi Minh City en Dalat een goede combinatie. Zeker omdat deze steden slechts 300 kilometer bij elkaar vandaan liggen. Voor deze reisroute kun je gebruikmaken van de bus of het vliegtuig.

Zo reis je van Ho Chi Minh City naar Dalat:

1) Bus

Omdat de afstand tussen Ho Chi Minh City en Dalat voor Vietnamese begrippen relatief kort is en de bustickets erg betaalbaar zijn, raden wij voor deze route de bus aan. Je kunt op ieder moment van de dag van Ho Chi Minh City naar Dalat reizen. Phuong Trang en Thanh Buoi bieden de goedkoopste tickets; een enkele reis kost 11 euro en duurt 8 uur. Bij de meeste vervoerders word je vanaf je accommodatie opgehaald.

Kaartje kopen: Bij een reiskantoor of op de website 12Go.Asia kun je terecht voor bustickets.


2) Vliegtuig

Een andere mogelijkheid voor deze route is het vliegtuig. Vanaf de luchthaven van Ho Chi Minh City gaan dagelijks 6 tot 7 directe vluchten naar Lien Khuong Airport, even buiten het centrum van Dalat. De vluchten worden uitgevoerd door VietJet Air, JetStar en Vietnam Airlines. VietJet Air en JetStar bieden doorgaans de goedkoopste tickets, vaak voor onder de 20 euro. Je moet nog wel bijbetalen als je ruimbagage mee wil nemen. De vluchttijd van Ho Chi Minh City naar Dalat bedraagt 50 minuten, waardoor je veel tijd bespaart ten opzichte van de bus. Met ruimbagage en het vervoer naar en vanaf de luchthavens erbij is het vliegtuig echter ook een stuk prijziger.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Vietnam pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal