Bezienswaardigheden Iran

Bezienswaardigheden Iran

Er zijn weinig landen met meer historie en rijke geschiedenis dan Iran. Vooral de invloeden van het machtige Perzische Rijk zie je nog goed terug in dit land. De mooiste bezienswaardigheden in Iran zijn daardoor een verzameling van ruïnes van het Perzische Rijk, maar ook prachtige moskeeën en imponerende pleinen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken bestaat Iran bovendien niet alleen maar uit woestijn, maar heeft het een gevarieerd landschap met een aantal natuurlijke hoogtepunten. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden in Iran:

Persepolis

De ruïnes van het machtige Perzische rijk zie je het beste terug in Persepolis. Dit was de hoofdstad van het Perzische Rijk in haar hoogtijdagen. Als je hier rondloopt wil je vooral ontzettend graag weten hoe het leven hier 2500 jaar geleden was, toen de stad op haar hoogtepunt was. Persepolis ligt vlakbij de leuke bestemming Shiraz en is daarom makkelijk te verwerken in een backpackreis door Iran.


Meidan Emam

Meidan Emam, of ‘Het plein van de Iman’, is een van de grootste pleinen ter wereld. Het is het hoogtepunt van Isfahan – ook wel Esfahan genoemd. Je kunt uren doorbrengen op het plein, om alle schoonheid op en rondom het plein in je op te nemen. De mooie fonteinen, de kleuren en de omringende moskeeën maken het een prachtige bestemming.


Nasir al-Molk Moskee

Een must see in Shiraz is de Nasir al-Molk Moskee. Als je een foto ziet weet je gelijk waarom en zal je ongetwijfeld de moskee ook aan je to see lijstje toevoegen. De prachtige kleuren en versieringen maken het een van de mooiere moskeeën in de wereld.


Juwelen museum

In de Iraanse hoofdstad Teheran vind je het National Jewels Treasury. Een schitterend museum, waar je een aantal bijzonder juwelen van dichtbij kunt bekijken.

Yazd

Yazd is een van de oudste steden van Iran en bovendien best bewaarde. Het hele oude centrum van Yazd is eigenlijk een grote bezienswaardigheid. We raden aan om hier zonder te veel plannen door te slenteren en al het moois rustig te bekijken.


Lees verder over Iran