Van Taman Negara naar Penang

Van Taman Negara naar Penang

Als je naast de prachtige natuur van Maleisië ook wil genieten van de geweldige keuken en cultuur, dan zijn Taman Negara en Penang twee topbestemming in het Maleise schiereiland. Reizen tussen deze twee populaire plaatsen kost veel tijd, dus trek er een hele dag voor uit. Voor deze route van 500 kilometer kun je de bus, bus en trein en de bus gecombineerd met het vliegtuig gebruiken.

Zo reis je van Taman Negara naar Penang:

1) Bus en veerboot

Wanneer je alleen de bus gebruikt voor je trip naar Penang, is je reis het eenvoudigst en het goedkoopst. In vier uur rijd je met een bus van Han Travel via Jerantut naar Temerloh. Vanuit Temerloh vertrekt dagelijks om 23:00 uur een nachtbus van Utama Express die zeven uur later aankomt in Butterworth. In totaal kost deze trip zo’n €20. In Butterworth stap je eenvoudig op de veerboot naar George Town op Penang. Het bootkaartje kost minder dan €0,30 voor een enkele reis.

Kaartje kopen: In Kuala Tahan kun je kaartjes kopen voor de etappe naar Temerloh. Daar kun je op het busstation je ticket naar Butterworth regelen. Je kunt ook van tevoren boeken op de website van Utama Express.


2) Bus, trein en veerboot

Wanneer je kiest voor deze optie, reis je eerst met de bus van Han Travel – die om 10:00 uur vertrekt – van Kuala Tahan in het nationaal park naar Kuala Lumpur. Een kaartje voor de bus kost €17,50 en brengt je in zes uur en dertig minuten naar in Kuala Lumpur. Hiervandaan is het een korte wandeling naar het treinstation, waar je op de trein naar Butterworth kunt stappen. Het treinkaartje kost normaal gesproken ongeveer €13 en de rit duurt iets langer dan vier uur.

Kaartje kopen: Koop je kaartjes bij het kantoor van Han Travel. Treinkaartjes kun je op de website van de Maleise spoorwegen reserveren.


3) Bus en vliegtuig

Ook voor deze optie pak je de bus van Han Travel naar Kuala Lumpur, waar je per metro voor €1 naar Terminal Skypark Komuter Station rijdt. Op loopafstand ligt de luchthaven van Sultan Abdul Aziz Shah. Vanaf hier kun je met Malindo Air meerdere keren per dag rechtstreeks naar het vliegveld van Penang vliegen. Je hebt al een ticket vanaf €24, zonder ruimbagage. Deze optie is iets sneller dan de trein, maar ook een tikkeltje duurder.

Kaartje kopen: Bustickets zijn verkrijgbaar bij een travel agent en het kantoor van Han Travel. Voor de vlucht kun je onze tips op onze vliegtickets Maleisië pagina lezen.


Meer over deze bestemmingen: