Van Cameron Highlands naar Perhentian

Van Cameron Highlands naar Perhentian

De theeplantages van de Cameron Highlands en de relaxte sfeer en stranden van de Perhentian Islands maken deze twee bestemmingen in Maleisië populair onder backpackers. De reismogelijkheden tussen deze twee plaatsen zijn beperkt, dus plan je reis goed en neem de tijd. Je kunt deze trip van ruim 300 kilometer volbrengen met de minibus en boot.

Zo reis je van Cameron Highlands naar Perhentian:

1) Minibus en boot

Om de oostkust te bereiken vanuit de Cameron Highlands kun je een minibus nemen vanuit Tanah Rata, de belangrijkste plaats in de Highlands. Iedere dag vertrekt om 10:00 uur een minibus naar de ferry terminal in Kuala Besut, van waar de veerboten naar de Perhentian Islands vertrekken. Het busje doet inclusief een lunchstop zes uur over de reis naar Kuala Besut en je betaalt voor een enkele reis ongeveer €13. Omdat je rond 16:00 in Kuala Besut aankomt, kun je nog dezelfde dag op een boot naar de Perhentian Islands stappen. Je kunt kiezen of je naar het kleine of grote eiland wil, Pulau Kecil of Pulau Besar. Voor de boottocht van drie kwartier betaal je €8, en voor €16 kun je ook meteen een retourticket kopen met open datum.

Kaartje kopen: In een lokaal toeristenkantoor kun je je ticket voor de minibus kopen. In Kuala Besut kun je ter plaatse het kaartje voor de boottocht aanschaffen.


Meer over deze bestemmingen: