Van Cameron Highlands naar Penang

Van Cameron Highlands naar Penang

Centraal in het schiereiland van Maleisië vind je beroemde theeplantages van de Cameron Highlands, met Tanah Rata als belangrijkste plaats. Als je voor Penang als volgende bestemming kiest, zul je 250 kilometer moeten overbruggen. Om de deze route af te leggen, kun je kiezen voor de bus of een combinatie van bus en veerboot.

Zo reis je van Cameron Highlands naar Penang:

1) Bus en veerboot

Deze combinatie is de beste optie wanneer je eindbestemming op Penang Georgetown is, wat voor de meeste reizigers geldt. Vanuit Tanah Rata kun je dagelijks op een directe bus van Unititi Express stappen, die je in vierenhalf voor €7 naar de busterminal in Butterworth brengt. Op loopafstand van dit busstation ligt de terminal voor de veerboot naar Penang. Je betaalt hier minder dan €0,30 voor de korte overtocht naar Georgetown.

Kaartje kopen: Reserveer op de website van Unititi Express of 12Go.Asia.


2) Bus

Je kunt ook kiezen voor de rechtstreekse bus naar Penang. Deze vertrekt eveneens uit Tanah Rata en komt aan op de Sungai Nibong terminal, ten zuiden van Georgetown. Perak Transit, Unititi Express en CS Travel & Tours verzorgen deze busservices meerdere keren per dag. Afhankelijk van de vervoerder kost je kaartje naar de terminal op Penang €5 tot €8. Vanaf Sungai Nibong kun je een taxi nemen naar je bestemming of voor €1 op een lokale bus naar het winkelcentrum Komtar in Georgetown stappen.

Kaartje kopen: De website van Unititi Express of bij betrouwbare toeristenbureaus in Tanah Rata.


Meer over deze bestemmingen: