Van Taman Negara naar Cameron Highlands

Van Taman Negara naar Cameron Highlands

In Maleisië kun je genieten van mooie natuur. Taman Negara staat bekend om zijn prachtige regenwoud, terwijl je in de Cameron Highlands fotogenieke theeplantages kunt bekijken en bergwandelingen kunt maken. Als je van Taman Negara naar de Cameron Highlands wil reizen, zul je ruim 250 kilometer moeten afleggen. Hier lees je onze tips voor deze trip.

Zo reis je van Taman Negara naar Cameron Highlands:

1) Boot en bus

Als je betaalbaar naar de Cameron Highlands wil reizen en ook nog op een unieke manier van de jungle wil genieten, dan is deze combinatie aan te bevelen. Dagelijks vertrekt vanuit Kuala Tahan – bij de belangrijkste ingang tot het park – om 9:00 uur een boot naar Kuala Tembeling. Deze boottocht duurt tweeënhalf uur en voert langs prachtige jungle. Je betaalt omgerekend €10 voor een enkele reis naar Kuala Tembeling, waar je over kunt stappen op de bus naar Tanah Rata in de Cameron Highlands. Deze vertrekt even na aankomst van de boot. De busrit duurt drieënhalf uur en een kaartje kost €12.

Kaartje kopen: Boottickets zijn verkrijgbaar in toeristenkantoren in Kuala Tahan. Kaartjes voor de bus kun je ter plaatse in Kuala Tembeling kopen.


2) Minibus

De minibus is een paar euro goedkoper dan de boot-buscombinatie, maar je mist hierbij wel de mooie en relaxte boottocht. NKS Shuttle en Han Travel vertrekken dagelijks om respectievelijk 8:00 en 9:00 uur vanuit Kuala Tahan met een minibus naar Tanah Rata. Een ticket kost €16 tot €18. Normaliter ben je ongeveer zeven uur onderweg, waardoor de reistijd ongeveer hetzelfde is als wanneer je voor de boot en bus kiest.

Kaartje kopen: Ook voor de bus geldt dat je tickets in een lokaal toeristenkantoor kunt kopen.


Meer over deze bestemmingen: