Van Penang naar Cameron Highlands

Van Penang naar Cameron Highlands

Penang is door de muurschilderingen, eetcultuur en architectuur een van de populairste toeristische bestemmingen in Maleisië. Penang heeft verbindingen met veel andere bestemmingen in het land, waaronder de mooie en koele Cameron Highlands. Je kunt voor deze reis gebruik maken van diverse vervoermiddelen. Hier lees je onze reistips.

Zo reis je van Penang naar Cameron Highlands:

1) Boot en bus

Dit is de goedkoopste en minst gecompliceerde reisoptie. Veel backpackers verblijven in Georgetown en van daaruit kun je een korte boottocht maken naar Butterworth, waar je het busstation vindt. De overtocht duurt slechts twintig minuten en je betaalt €0,30 voor een kaartje. Vanuit het busstation van Butterworth (Penang Sentral) rijden de vervoerders Perak Transit en Unititi Express verspreid over de dag met meerdere bussen naar Tanah Rata in de Cameron Highlands. Je bent vier tot vijf uur onderweg en betaalt €8 voor een enkele reis.

Als je meer in het zuiden van Penang verblijft, kun je ook in de Sungai Nibong Express Terminal op de bus stappen. Ook hier vandaan gaan dagelijks diverse rechtstreekse bussen naar Tanah Rata. De reistijd en ticketprijs zijn hetzelfde.

Kaartje kopen: Tickets koop je direct op de boot en op het busstation.


2) Boot, trein en bus

Als tijd geen rol speelt en je graag het comfort van de trein wil ervaren, kun je ook deze optie overwegen. Hiervoor stap je op dezelfde veerboot naar Butterworth, waar je direct naar het treinstation kunt lopen. De trein rijdt enkele keren per dag in een uur en drie kwartier naar Ipoh en voor €7,50 koop je je ticket. Vanaf het treinstation reis je met een lokale bus in dertig minuten voor €0,40 naar de busterminal Amanjaya. Vanaf dit busstation gaan rechtstreekse bussen van vervoerder Perak Transit naar Tanah Rata. Deze laatste etappe duurt twee uur en drie kwartier en een kaartje kost €4,50. Al met al is deze optie duurder dan wanneer je direct per bus reist.

Kaartje kopen: Boot- en buskaartjes zijn ter plekke verkrijgbaar, maar de treintickets kun je beter online reserveren via de website van de Maleise spoorwegen.


Meer over deze bestemmingen: