Van Penang naar Langkawi

Van Penang naar Langkawi

In het noordwesten van Maleisië liggen de eilanden Penang en Langkawi. Dit zijn twee van de bekendste en leukste eilanden van het land. Penang is al jaren een populaire bestemming onder reizigers, onder meer dankzij het sfeervolle Georgetown. Langkawi heeft naast mooie stranden ook een fraaie natuur. Je kunt het eiland bovendien gemakkelijk combineren met een bezoek aan Thailand.

Zo reis je van Penang naar Langkawi:

1) Veerboot

Update: onderstaande veerbootdienst is gestopt toen de coronapandemie uitbrak. De dienst is nog altijd niet opgestart. Het is onbekend of en wanneer dit gaat gebeuren. Het vliegtuig is nu de beste optie.

De eilanden liggen niet ver van elkaar gelegen, waardoor je met de boot relatief snel op Langkawi bent. Je bent een kleine drie uur onderweg. De bootmaatschappij Super Fast Ferry Ventures heeft twee dagelijkse boten; een om 08:30 uur en een om 14:00. Deze vertrekken van de Ferry Terminal op Penang en komen aan op de Kuah Jetty op Langkawi.

Kaartje kopen: Je kunt in de terminal zelf een kaartje kopen of je kunt online alvast een plekje reserveren via 12Go.Asia.


2) Vliegtuig

Het vliegtuig is ook een optie. Je bent dan slechts een halfuur in de lucht. Omdat je ook de nodige tijd kwijt bent met inchecken, wachten en dergelijke is de daadwerkelijke reistijd misschien nog wel langer de boot. Als de boot niet vaart vanwege slecht weer of als je om andere reden liever het vliegtuig pakt is dit dus wel een optie. Het scheelt dat de prijzen niet zo hoog liggen. Er gaan liefst vier vluchten per dag en je kunt bij AirAsia al tickets krijgen vanaf ongeveer €20.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips over het boeken van goedkope vliegtickets in Maleisië.


Meer over deze bestemmingen: