Van Taman Negara naar Perhentian

Van Taman Negara naar Perhentian

De Perhentian Islands behoren in Maleisië tot de beste plekken om te chillen en als je op adem wil komen na trektochten door het nationaal park Taman Negara, is dit de perfecte spot. Voor je op de boot naar de eilanden stapt, reis je per minibus over land naar Kuala Besut. Deze kustplaats ligt bijna 500 kilometer bij Taman Negara vandaan.

Zo reis je van Taman Negara naar Perhentian:

1) Minibus en boot

Dit is de enige logische manier van reizen. In Kuala Tahan aan de rand van het nationaal park kun je op een directe minibus stappen naar Kuala Besut, vanwaar de boten naar de Perhentian Islands vertrekken. Deze bus van Han Travel vertrekt iedere dag om 7:50 uur vanaf het Kuala View Restaurant en een ticket kost €20. Je komt om 16:30 uur aan bij de jetty in Kuala Besut, waar je om 17:00 uur op de laatste boot naar de eilandengroep kunt stappen. Je kunt kiezen of je naar Pulau Kecil (Klein Eiland) of Pulau Besar (Groot Eiland) wil. Een enkele bootreis kost €7,70, maar je kunt ook direct een retourticket kopen voor €15,40. Met dit open ticket kun je zelf bepalen wanneer je terug reist naar het vasteland.

Kaartje kopen: Bij een reiskantoor of het kantoor van Han Travel kun je bustickets kopen. De kaartjes voor de boot koop je ter plaatse in de terminal.


Meer over deze bestemmingen: