Geldzaken Kazachstan

Geldzaken Kazachstan

Je betaalt in Kazachstan met de tenge. Een tenge bestaat uit 100 tiyn, alhoewel je hier in werkelijkheid niet veel in aanraking mee zult komen. De afgelopen jaren is de tenge namelijk veel minder waard geworden, wat reizen door Kazachstan een stuk goedkoper heeft gemaakt. In 2015 kreeg je zo’n 200 tenge voor een euro, maar tegenwoordig is dit ongeveer 500 tenge. Je krijgt nu dus veel meer waard voor je geld als je de bedragen omrekent naar euro’s.

Pinnen in Kazachstan

Het is tegenwoordig relatief makkelijk om te pinnen in Kazachstan. Met name in de grote steden kun je volop pinautomaten vinden. Niet elk pinautomaat accepteert alle Nederlandse betaalpassen, maar als je er meerdere probeert is het goed te doen. Buiten de grote steden kan het wel wat lastiger zijn om te pinnen. We raden aan om dan voldoende contant geld mee te nemen.


Geld Kazachstan


Creditcard Kazachstan aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Kazachstan